ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αποτυπώματα» στο Ντε Κίρικο

αποτυπώματα-στο-ντε-κίρικο-261245

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση με τίτλο «Αποτυπώματα», με έργα του Γιώργου Κατσάγγελου και της Κάλλης Καστώρη στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» στον Βόλο.

Ο Γιώργος Κατσάγγελος παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες μικρού και μεσαίου μεγέθους από τη ζωή των ανθρώπων που κατέφυγαν στην Ειδομένη. Ο φωτογραφικός φακός του απογυμνώνει την αλήθεια και παρουσιάζει με ακρίβεια τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, απομονώνοντας τις εικόνες εκείνες, κυρίως αντικειμένων και χώρων, που αποκαλύπτουν με την απουσία των ανθρώπων το προσφυγικό δράμα.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει επίσης ελαιογραφίες μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων καθώς και έργα με μολύβι της εικαστικού Κάλλη Καστώρη, η οποία κινείται στιλιστικά στα όρια του Φωτορεαλισμού, με οδηγό τις φωτογραφίες του Γ. Κατσάγγελου. Η ίδια η καλλιτέχνιδα αναφέρει: «Έφυγα απ’ τον τόπο αυτόν με ανάμεικτα αισθήματα θυμού, πίκρας και απογοήτευσης. Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός αλλά και οι αμέτρητες φωτογραφίες του Γ. Κατσάγγελου στάθηκαν η αφορμή της δημιουργίας των έργων αυτών».

Το 2013, το Hellenic Cultural Center του Λονδίνου πραγματοποίησε ατομική της έκθεση με τίτλο «Freeze», η οποία στάθηκε η αφορμή να δημοσιευθεί άρθρο στο Wall Street International Magazine με τίτλο «Kalli Kastori: Freeze». Εργα της Κ. Καστώρη βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα, σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κάποια από τα έργα της βρίσκονται σε δημόσιους οργανισμούς και πινακοθήκες.

Η έκθεση θα παραμείνει για λίγες μέρες στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» έως τις 27 Οκτωβρίου και υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου