Εκδήλωση για τον Ν. Καζαντζάκη

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-12, 19:23:13
Εκδήλωση για τον Ν. Καζαντζάκη

Εκδήλωση με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης 60 χρόνια μετά…» θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 18.30 – 20.00 στον Βόλο και συγκεκριμένα στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατό του από το νεοϊδρυθέν Τοπικό Τμήμα Βόλου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τον σύλλογο «Το Κοινόν των Μαγνήτων», την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι», τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδος, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και την έκθεση CERN. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ως ομιλητής και προσκεκλημένος από το Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, ο πρόεδρός της Κος Γεώργιος Στασινάκης.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού στοχαστή και έχει αναπτυχθεί παγκόσμιο ενδιαφέρον για το έργο του, αφού το δίκτυο της ΔΕΦΝΚ επεκτείνεται σε 126 χώρες. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακηρύξει το 2017 «Έτος Ν. Καζαντζάκη» και σε 25 πόλεις της Ελλάδας φιλοξενούνται εκδηλώσεις για τον σπουδαίο αυτό συγγραφέα. Στην πόλη μας έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας σε συνεργασία με την ΔΕΦΝΚ μία διασχολική εκδήλωση με θέμα: Νίκος Καζαντζάκης «Ταξιδεύοντας και Φιλοσοφώντας», στην οποία πήραν μέρος 18 σχολικές μονάδες. Η εκδήλωση της 14ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί και την 1η δράση του νεοϊδρυθέντος Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας της ΔΕΦΝΚ καθώς υπάρχει προγραμματισμός να ακολουθήσουν πολλές άλλες.

Στις 14 Οκτωβρίου λοιπόν οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα, στοχαστή και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη, και να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο έργο, στις ιδέες και στον άνθρωπο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=