ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με λόγο και εικόνα

με-λόγο-και-εικόνα-286687

Τα επιτυχημένα σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου θα επαναληφθούν φέτος με την υποστήριξη του Orama Photos, και θα πραγματοποιηθούν στο πατάρι του καφέ-βιβλιοπωλείου «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16, Βόλος).

Εισηγητής είναι ο Γιάννης Στρατουδάκης, σε συνεργασία με τη Νατάσα Καρακατσάνη στη φωτογραφία και τον Μάκη Φράγκο στον κινηματογράφο.

Το σεμινάριο φωτογραφίας πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 18:30.

Πρόκειται για ένα οκτάμηνο σεμινάριο, στόχος του οποίου είναι η κατανόηση της φωτογραφίας ως φαινόμενο, η λειτουργία της ως γλώσσα και οι απαιτήσεις και προεκτάσεις της ως τεχνικό και εκφραστικό μέσο. Το σεμινάριο απαρτίζεται συνολικά από τέσσερις κύκλους, αποτελούμενους από 26 αυτοτελείς θεωρητικές και πρακτικές ενότητες, και ολοκληρώνεται με το Capstone Project, αποτελούμενο από 6 ενότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων κάθε συμμετέχοντας θα υλοποιήσει και θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη φωτογραφική εργασία.

Το σεμινάριο «Εισαγωγή στη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου: θεωρία και πράξη», θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 18.30.

Πρόκειται για ένα οκτάμηνο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο και θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της κινηματογραφικής διαδικασίας. Μέσα από 15 θεωρητικές και 15 πρακτικές ενότητες, θα προσεγγίσουμε και θα κατανοήσουμε το φαινόμενο του κινηματογράφου, με αναφορές στην τεχνική, την αισθητική, τη γλώσσα και ιδεολογία. Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε συμμετέχοντας θα παρουσιάσει μια προσωπική του εργασία (προαιρετικά) την οποία θα γυρίσει με τη βοήθεια των υπολοίπων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός ταινιών, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ανάπτυξη κάθε ενότητας.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Γιάννης Στρατουδάκης, τηλέφωνο 6980481611, email: [email protected] και Νατάσα Καρακατσάνη, τηλέφωνο 6973296166, email: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου