ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στα βήματα της παράδοσης

στα-βήματα-της-παράδοσης-306845

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά τη νέα εκπαιδευτική χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ν. Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος», έχοντας δώσει το «παρών» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε φεστιβάλ και πολιτιστικές συναντήσεις, αποσπώντας τις θερμότερες κριτικές και τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ η συμμετοχή στη μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο «Ενα τραγούδι για τη Θράκη» την 1η Οκτωβρίου, θα ολοκληρώσει τη δυναμική παρουσία των τμημάτων παραδοσιακών χορών.

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τα τμήματα παραδοσιακών χορών και ρυθμικής γυμναστικής θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου όπου θα δοθεί και το πρόγραμμα όλων των τμημάτων. Όπως είναι γνωστό, λειτουργούν παιδικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων (για αρχαρίους και προχωρημένους) παραδοσιακών χορών με υπεύθυνο τον Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη. Αντίστοιχα λειτουργούν τμήματα ρυθμικής γυμναστικής με υπεύθυνη τη Δέσποινα Μωραΐτη.

Το τμήμα ενηλίκων παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος», κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συμμετείχε σε φεστιβάλ και συναντήσεις, και συγκεκριμένα: στην εκδήλωση του Δήμου Βόλου «Ταξιδεύοντας στις αλησμόνητες πατρίδες», που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας με τη συμμετοχή δέκα προσφυγικών συλλόγων της Μαγνησίας, στην Κομοτηνή 7-8 Ιουλίου στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας με τη συμμετοχή 45 συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στα Χανιά Κρήτης 26-27 Ιουλίου 2017 στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρoδαμός Χανίων.

Επίσης, στη Γιορτή Κρασιού Ν. Αγχιάλου, στις 11 Αυγούστου στο παραδοσιακό γλέντι, με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Εβρίτικη ζυγιά», παρουσιάζοντας χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας και την αναβίωση του εθίμου του τρύγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου