ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το δέκατο έβδομο κιβώτιο»

το-δέκατο-έβδομο-κιβώτιο-339155

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τρικερίου διοργανώνει συνάντηση ανακάλυψης και περιπέτειας για τους φίλους του βιβλίου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού Τρίκερι του Ν. Πηλίου. Η παραπάνω διοργάνωση πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού μυθιστορήματος του Διονύση Λεϊμονή «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» (Εκδόσεις Πατάκη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δωροθέα Πέρπερα, εκπαιδευτικός, και ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στο Αιτωλικό και από πολύ νωρίς άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Είναι φιλόλογος σε γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας, γράφει στον τοπικό Τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική λογοτεχνικών έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής.

Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, τακτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, και ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Τεχνών και Γραμμάτων Θεσσαλίας. Τον Απρίλιο του 2015 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο «Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος» ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί συνειδητά τη φιλαναγνωσία. Τέλος, το βιβλίο του «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» βρέθηκε μεταξύ των δέκα πρώτων στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για το Βραβείο Αναγνωστών Public για το 2015.

«Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» παρουσιάζει ενδιαφέρον, ενώ όπως αναφέρεται στην σύνοψη του βιβλίου: Το ότι ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τα γλυπτά του Παρθενώνα στις αρχές του προ-προηγούμενου αιώνα είναι γνωστό. Το ότι το μπρίκι που τα μετέφερε αρχικά στη Μάλτα βυθίστηκε σε έναν μικρό όρμο των Κυθήρων είναι επίσης γνωστό. Αυτό όµως που παραµένει μυστήριο πάνω από διακόσια χρόνια μετά, είναι πόσα από τα δεκαεφτά κιβώτια µε τους αρχαιολογικούς µας θησαυρούς ανέσυραν τότε οι Καλύμνιοι βουτηχτάδες…

Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα ξεκινά στα Κύθηρα µε µια παρέα παιδιών να ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη, συναρπαστικότερη και πιο ονειρική βουτιά της ζωής τους… Μα όταν αναδυθεί κανείς στο φως, αναρωτιέται πάντα πού σταµατάει η αλήθεια και πού αρχίζει το όνειρο.

Ο συγγραφέας έχει γράψει τα παρακάτω βιβλία: «Το τέταρτο αλογάκι», εκδόσεις Πατάκη, «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο», εκδόσεις Πατάκη, «Τίμια δώρα», Ήρα Εκδοτική, «Το χαμένο ταίρι», Ακρίτας. Συμμετείχε στα συλλογικά έργα «Ιστορίες από ένα παγκάκι», εκδόσεις Σαΐτα και «Τα κείμενα», Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου