ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική πανδαισία στο Χόρτο

μουσική-πανδαισία-στο-χόρτο-368641

Ογδόντα χορωδοί από την Ευρώπη και την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Χόρτο, κάτω από τον ίσκιο των ελαιώνων, δίπλα στην ακροθαλασσιά.

Ενωμένοι από την αγάπη τους για τη μουσική, και υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου διευθυντή χορωδιών Timothy Brown, θα διδαχτούν ένα από τα πιο όμορφα έργα της δυτικής μουσικής δημιουργίας, το Requiem του Johannes Brahms.

Έχοντας ως έναυσμα τον θάνατο της μητέρας του αλλά και θέλοντας το έργο ως φόρο τιμής στον προστάτη και ευεργέτη του Robert Schumann, ο Brahms συνέθεσε ένα ρέκβιεμ προσφορά προς την ανθρωπότητα, με τίτλο «Ein Deutches Requiem» – «Ένα γερμανικό ρέκβιεμ».

Με καταληκτική ημερομηνία σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου, όπου το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Ανοιχτό Θέατρο Χόρτου στις 9 το βράδυ, στην εκδοχή που έγραψε ο ίδιος ο Brahms για τέσσερα χέρια για πιάνο, 80 άνθρωποι, αρκετοί για πρώτη φορά, θα μυηθούν στο μεγαλείο της μουσικής μέσα σε ένα τοπίο φυσικής καλλονής. Στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής παιδείας και στις διδαχές του δασκάλου Γιώργου Χατζηνίκου, το Ίδρυμα Αγγελινης-Χατζηνίκου, σε πείσμα των καιρών προσφέρει μία σπάνια ευκαιρία σε συμμετέχοντες και ακροατές να μοιραστούν μία μοναδική εμπειρία.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου