ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κάτω στα δασιά πλατάνια

κάτω-στα-δασιά-πλατάνια-370237

Mουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Κάτω στα δασιά πλατάνια», πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 9μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κεραμιδίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν ο Δημήτρης και ο Στέφανος Τραγουδάρας

Ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου θα μας ταξιδέψουν για μια ακόμη φορά στη μεγάλη μουσικοχορευτική παράδοση του χωριού.

Στο Κεραμίδι λοιπόν, σ’ αυτό το μικρό παραδοσιακό χωριό, με την τόσο μεγάλη μουσική παράδοση που αποτελεί μια ιδιαίτερη περιοχή στην τοπογραφία και θεματολογία των δημοτικών τραγουδιών, που δεν τη συναντάμε στις περιοχές που συνορεύει γεωγραφικά, και ειδικότερα στο Πήλιο, θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του χωριού από τους γέροντες κατοίκους, αληθινούς πρωταγωνιστές στη ζωή και στο τραγούδι.

Τούτοι οι άνθρωποι είναι ο κρίκος που συνδέει τους νεότερους με τη μοναδική μουσική παράδοση του χωριού, αφού διατήρησαν από τους παλαιότερους και μας κάνουν γνωστή μια μοναδική κληρονομιά μέσα από τη θαυμαστή προσπάθειά τους. Οι στίχοι των τραγουδιών θα επαναλαμβάνονται από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου.

Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου Βελεστίνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεφανοβικείου «Ο Αριστοτέλης», θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Τα τραγούδια της παράστασης θα συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από κλαρίνο, ακορντεόν, λαούτο, τουμπελέκι .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου