ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχίζει το Θερινό Σχολείο Παραμυθιών και προβολές

αρχίζει-το-θερινό-σχολείο-παραμυθιών-372089

Συνεχίζεται το 8ήμερο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, μετά από την εμπειρία που είχαν την τύχη να ζήσουν χτες Τετάρτη οι επιβάτες του δρομολογίου του Μουντζούρη της γραμμής Άνω Λεχώνια – Μηλιές με αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών στους σταθμούς της διαδρομής.

Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας του φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομώνυμη με το φεστιβάλ Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωγίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, συνεχίζεται με δύο διαφορετικού περιεχομένου και ύφους εκδηλώσεις.

Σήμερα στις 7μμ στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας αρχίζει τις εργασίες του το Θερινό Σχολείο Παραμυθιών για έκτο συνεχόμενο Αύγουστο από το 2012. Οι θεματικές παρουσιάσεις απευθύνονται σε ενήλικο κοινό με ελεύθερη είσοδο στις ενδιαφέρουσες διαλέξεις πανεπιστημιακών, ειδικών και μελετητών.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής διαλέξεις: Από την Α. Αγγελοπούλου (ανθρωπολόγος και ψυχοθεραπεύτρια) «Η μεταμορφωμένη νύφη. Από τη νεράιδα στη χελώνα», από τον Β. Δ. Αναγνωστόπουλο (ομότιμο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) «Από τον μύθο και τη μυθολογία στο σύγχρονο παραμύθι και τη λογοτεχνία», και από τον Δ. Β. Προύσαλη (υποψήφιος διδάκτορας ΠΤΔΕ Αθηνών, αφηγητής, επιστημ. εκπρόσωπος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη») η διάλεξη: «Αποτιμώντας τη συμβολή του Αριστοφάνη Χουρδάκη (1932-2017) στη μελέτη των λαϊκών παραμυθιών της Κρήτης. Μια πρώτη επισκόπηση του δημοσιευμένου έργου του 1994-2015».

Λίγο αργότερα, στις 9.30μμ το βράδυ στο προαύλιο της έδρας της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, έναντι του παραδοσιακού ξενώνα ΑΝΩ ΒΟΛΙΟΣ, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «DREAM KEEPER», για εφήβους άνω των 12 ετών και ενήλικο κοινό, του Steeve Barron. Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου