ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υφαίνει την παράδοση

υφαίνει-την-παράδοση-454982

Εντύπωση προκαλεί ο «υλικός κόσμος» που ξεδιπλώνεται στα μάτια των φιλότεχνων μέσα από τα εκπληκτικά υφαντά που θα παρουσιάσουν προσεχώς η Sarajane Kidd Leone και η Βολιώτισσα εικαστικός Ιωάννας Τερλίδου στον χώρο σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, στο Παγκράτι της Αθήνας.

Η Βολιώτισσα Ιωάννα Τερλίδου σπούδασε με υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ στην Ecole Natiοnale Souperieure des Beaux Arts, ταπισερί και σχέδιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εγκατέστησε το εργαστήριό της στα Καλά Νερά Πηλίου. Στην αρχή δούλεψε σε παραδοσιακό καθιστό αργαλειό και στη συνέχεια σε όρθιο, που τη βοήθησε να αναπτύξει ένα προσωπικό ύφος καθώς και ένα πιο εικαστικό αποτέλεσμα. Στα έργα της η διαφάνεια και η επίδραση του φωτός αναδεικνύουν, ανάλογα με τη στιγμή, διαφορετικά στοιχεία του υφαντού, όπως είναι οι ανθρώπινες φιγούρες που προστεθήκαν στην πορεία και παραπέμπουν στο θέατρο σκιών. Πραγματοποίησε εκθέσεις σε γκαλερί όπως η «Ε-μι» στον Βόλο και η «γκαλερί 7» στην Αθήνα και σε μουσεία όπως το μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης «Fo Kia Nou 24/7» είναι ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης και δημιουργίας, διαχειριζόμενος από καλλιτέχνες, στη φιλική ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένας ανήσυχος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία και τις δημιουργικές προσπάθειες στον χώρο των τεχνών, συνεισφέροντας στην καλλιτεχνική κοινότητα. Ιδρύθηκε το 2014 και αυτή την περίοδο διευθύνεται από τη Mary Cox και τον Παναγιώτη Βούλγαρη.

Η Sarajane Kidd Leone άρχισε να υφαίνει κατά τη διάρκεια των περίπου δεκαπέντε ετών που πέρασε στην Ανατολική Αφρική. Προερχόμενη από μια αγροτική οικογένεια του δυτικού Τέξας, εμπνέεται από τα γνωστά ανοιχτά και άγρια τοπία της περιοχής και τα χρώματα της παιδικής της ηλικίας. Ζει στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια όπου συνέχισε να αναπτύσσει την τέχνη της ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετές ομάδες στην Αθήνα.

Η έκθεση που τιτλοφορείται «Material World» εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 20.00 και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου, με ωράριο λειτουργίας Πέμπτη έως Σάββατο, 17.00 – 20.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου