ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χορευτική συνάντηση στην Πορταριά

χορευτική-συνάντηση-στην-πορταριά-458503

Σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου στις 20:00, κλαρίνα, νταούλια και βιολιά θα ηχήσουν στην Πορταριά και ο κύκλος θα γίνει πολύ μεγάλος από μικρούς χορευτές παραδοσιακών συλλόγων που θα συμμετέχουν στην Πανελλήνια Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων. Οι μικροί χορευτές θα συναντηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Πορταριάς στις 19:30, θα παρελάσουν από τα σοκάκια της Πορταριάς και θα ξεκινήσουν στις 20:00 στο θεατράκι, για να παρουσιάσουν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιο» διοργανώνει και φέτος μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί και την αγάπη του για τους παραδοσιακούς χορούς. Μαζί με το «Ορμίνιο» θα βρεθούν στη σκηνή, στο Άι Ταφίτικο, στο γραφικό πέτρινο θεατράκι της Πορταριάς, ο σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», το χορευτικό τμήμα του Σύλλογου Γυναικών Άνδρου και ο Αθλητικός Όμιλος Κισσού «Ρήγας Φεραίος». Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μαθαίνω και Αγαπώ την Παράδοση Χορεύοντας», απ’ όλα τα παιδιά των χορευτικών ομάδων.

Τους χορευτές θα συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα με τους Κερασιώτη Νίκο (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Μούτο Κωνσταντίνο (λαούτο), και Αναστασία Λύτρα (κρουστά). «Σας περιμένουμε να τους χαρούμε και να τους προσφέρουμε το πιο δυνατό χειροκρότημα», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου