ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου στο Ντε Κίρικο

παρουσίαση-βιβλίου-στο-ντε-κίρικο-477523

Eκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα, κλινικού ψυχολόγου-ψυχαναλυτή Χάρη Μωρίκη με τίτλο «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Σχεδιάζοντας την αλήθεια, χρωματίζοντας την αχρονικότητα. Μια ψυχαναλυτική μελέτη», πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19:30 στο Ντε Κίρικο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Στην παρουσίαση τον συγγραφέα θα πλαισιώσουν αναφερόμενες στο βιβλίο και στο έργο του Λεονάρντο η κλινική ψυχολόγος Δέσποινα Ακάσογλου και η ιστορικός-κοινωνιολόγος τέχνης Χρύσα Δραντάκη, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ροσσάνα Πώποτα.

Ο Χάρης Μωρίκης σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο Aix – Marseille I. Είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (I.P.A.). Έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ψυχαναλυτικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «…“Εκόμισα εις την Τέχνην”: Μια ψυχαναλυτική συνεισφορά στο αίνιγμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσω του καβαφικού έργου» (2011, εκδ. Ποταμός) και «Η Λογοτεχνία στο ντιβάνι: διαβάζοντας λογοτεχνία με το φακό της Ψυχανάλυσης» (2014, εκδ. Αρμός). Το παρόν βιβλίο αποτελεί το τρίτο δημοσιευμένο τμήμα μίας τετράπτυχης εργασίας που διερευνά τις ενδοψυχικές διαστάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της Τέχνης, έχοντας ως πλοηγό το φροϋδικό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου