ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ευτυχισμένες οικογένειες»

ευτυχισμένες-οικογένειες-477629

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης έρχεται για μια ακόμα φορά στον Βόλο για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ευτυχισμένες οικογένειες» το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαίου 2017 στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο Public (Ογλ 28 με Κονταράτου 9) και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», ο Δημήτρης Στεφανάκης θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες του για το νέο του μυθιστόρημα. Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και αρθρογράφος λογοτεχνίας Χαριτίνη Μαλισόβα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» Άρτεμης Κουτσούκου – Χατζηγεωργία. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης, στο νέο του βιβλίο επιχειρεί διαμέσου της αφηγήτριάς του ένα ταξίδι στον χρόνο αλλά και στον χώρο, μεταπηδώντας από την Αθήνα της δεκαετίας του ’30 και της Κατοχής στην Αθήνα του σήμερα, κι από το Κάιρο του πολέμου στα πρώτα μεσοπολεμικά χρόνια στη νότια Αγγλία. Διαβάζοντας το μυθιστόρημα παρακολουθούμε έναν αιώνα οικογενειακής ιστορίας και ρίχνουμε κλεφτές ματιές σε τοπία που παρέμειναν αφώτιστα και σκάνδαλα που η επίσημη Ιστορία δεν καταδέχτηκε να φωτίσει, όπως αυτό με το ξέπλυμα του εβραϊκού χρυσού στην κατοχική Ελλάδα από κατακτητές και συνεργάτες τους. Ένα μυθιστόρημα μέσα στο οποίο όλα εξιστορούνται από το μετερίζι του σήμερα, με έντονο όμως τον νόστο του χτες – έτσι που το παρελθόν να γίνεται μια άλλη Ιθάκη.

Ο ίδιος εξομολογείται: «Στις Ευτυχισμένες οικογένειες η μέθεξη της μικρής και της μεγάλης Ιστορίας συντελείται χάρη στα πλάσματα εκείνα που η καθημερινότητά τους εμπλουτίστηκε κάποτε με στιγμές κοσμοϊστορικές. Κι ίσως η γοητεία των ηρώων μου δεν εξαντλείται στα όποια γνωρίσματά τους, αλλά κυρίως σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές που αφουγκραζόμαστε στη ζωή τους».

Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011, ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Το 2014, αναγορεύτηκε από το γαλλικό κράτος Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για την προσφορά του στον λογοτεχνικό χώρο και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και στον κόσμο. Ο διαδικτυακός του τόπος είναι www.dimitrisstefanakis.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου