ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τα κορίτσια με τις άσπρες κορδέλες»

τα-κορίτσια-με-τις-άσπρες-κορδέλες-484319

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα με τίτλο «Τα κορίτσια με τις άσπρες κορδέλες» της γνωστής συμπολίτισσας Χαρούλας Ηλία-Φράγκου, ποιήτριας και συγγραφέως, παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου στις 7.30μ.μ. στο αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος», του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση οργανώνουν το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, τα Γ.Α.Κ. Αρχεία Ν. Μαγνησίας και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης. Συνεργαζόμενοι φορείς η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣυ), η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, ο Σύλλογος Προσωπικού ΟΤΕ και η ΧΕΝ Βόλου. Την εκδήλωση υποστηρίζει επίσης ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Για το βιβλίο, το οποίο αποτελεί πολύτιμη ψηφίδα της τοπικής μας ιστορίας, εκτός από τους σύντομους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνδιοργανωτών φορέων, θα μιλήσουν οι Αννίτα Πρασσά, Δρ. ιστορικός, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ- Αρχείων Ν. Μαγνησίας, Μαρία Σπανού, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, ερευνήτρια τοπικής Ιστορίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, πρόεδρος του ΚεΒιΜαΣυ, Κατερίνα Πέτρου, τ. πρόεδρος του Ασύλου Παιδιού Βόλου και η συγγραφέας Χαρούλα Ηλία-Φράγκου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Τσούκας, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδουπόλεων.

H Χαρούλα Ηλία- Φράγκου γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στον Βόλο. Τελευταία της πνευματική δημιουργία είναι το παρουσιαζόμενο μυθιστόρημά της: «Τα κορίτσια με τις άσπρες κορδέλες». Έχει γράψει εννέα ποιητικές συλλογές και μια για παιδιά. Παράλληλα με την ποίηση ασχολείται με την πεζογραφία, διήγημα και δοκίμιο. Στίχοι της από την ανέκδοτη ποιητική συλλογή «Ασμάτων Λέξεις» μελοποιήθηκαν από τον συνθέτη Αλέξανδρο Καρκάλα και ερμηνεύονται από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, τον Μανώλη Χατζημανώλη και την Ειρήνη Μπαρμπάκου σε πρώτη εκτέλεση. Επίσης το ποίημα «Όνειρο» της ίδιας συλλογής μελοποιήθηκε από τον Γερμανό συνθέτη Felix Leopold στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης και ερμηνεύεται από την Αναστασία Leopold και τους «Ονειροβάτες». Μετείχε κατά καιρούς σε πανελλήνια συνέδρια ως εισηγήτρια και με έργα της σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπου και διακρίθηκε (πέντε Βραβεία και έξι έπαινοι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου