ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τεμπέλης Κομπλέ»

τεμπέλης-κομπλέ-492816

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τεμπέλης Κομπλέ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, θα παρουσιάσει ο συγγραφέας του Πέτρος Αυλίδης στον Βόλο, την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 9 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο- καφέ «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16).

Στο νέο του βιβλίο, ο Πέτρος Αυλίδης έχει ήρωα ένα γάτο, έναν αλητόγατο που γεννιέται σε μια γειτονιά της Αθήνας λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004, και μεγαλώνει κοντά σε μια οικογένεια με το σόι της, 7 γυναίκες συνολικά, που τον νοιάζονται χωρίς να του συμπεριφέρονται υπερπροστατευτικά. Βέβαια, ο μπαμπάς και μοναδικός άνδρας του σπιτιού, τον θέλει αλητόγατο.

Λίγο πριν το τέλος του 2014, διαισθανόμενος το επερχόμενο τέλος της ζωής του, κι έχοντας ήδη τελειώσει ως αρσενικός, ο γάτος διηγείται την ιστορία του, που είναι και η ιστορία του περίγυρού του. Αλλά ως ξεχωριστός γάτος δεν περιορίζεται μόνο στα του οίκου του και πιάνει στο… στόμα του ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πέτρος Αυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Τελείωσε την ιατρική το 1979 και ζει στο Βερολίνο από το 1980. Εργάστηκε ως ψυχίατρος από το 1980 μέχρι το 1998.

Γράφει από το 1989 Διηγήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Δρομολόγια», «Κωπηλάτες» και «Athens Voice». Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφορούν τα βιβλία του «Α ρε Αλέξη μ΄ έμπλεξες» (2015), «Σοφέρ» (2012), «Κάψα-χιτ (φουλ-μιξ)» (2008).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου