ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ημέρες ραδιοφώνου»

ημέρες-ραδιοφώνου-499011

Η έκθεση με τίτλο «Ημέρες Ραδιοφώνου» λειτουργεί στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Διοργανωτές της έκθεσης είναι η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, η ΕΡΤ Βόλου και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία του εγχειρήματος. Πολύτιμοι συνεργάτες είναι το Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης» στον Λαύκο Πηλίου και η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, ενώ θα φιλοξενηθεί υλικό που δημιουργήθηκε από το Τεχνικό Τμήμα Ραδιοφώνου του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Η θεματική προσέγγιση της έκθεσης γίνεται σε τρεις άξονες: την τεχνολογική εξέλιξη (από τα μεσαία κύματα έως τα ψηφιακά ραδιόφωνα του άμεσου μέλλοντος), τους ανθρώπους του ραδιοφώνου (παραγωγούς, εκφωνητές, δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς) και τους ακροατές, που είχαν και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από το μέσο με το πέρασμα των χρόνων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά παλιές ραδιοφωνικές συσκευές από το μουσείο «Αντώνης Ταβάνης», υλικό και φωτογραφίες από την ΕΡΑ Βόλου, αρχειακό υλικό από ραδιοφωνικούς σταθμούς, και να ακούσουν μικρά αποσπάσματα από εκπομπές ραδιοσταθμών που εξέπεμψαν στον Βόλο από την καθιέρωση της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Την επιμέλεια της έκθεσης και του υλικού έχει ο Τζαννέτος Παπαγεωργίου, την επεξεργασία οπτικού υλικού ο Λέοντας Μουρτζούκος, ενώ την επεξεργασία ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού έκαναν ο Γιάννης Εμφιετζίδης και ο Τζαννέτος Παπαγεωργίου. Υπεύθυνος Τύπου ο Κώστας Ανέστης. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες σχετικές εκδηλώσεις που θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Είσοδος ελεύθερη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 23 Απριλίου και το ωράριο λειτουργίας είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη – Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου