ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποιητικό αφιέρωμα

ποιητικό-αφιέρωμα-533027

Ποιητική εκδήλωση …μετά μουσικής, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνεται την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 19.00 στο BACARE (Σκενδεράνη 14) από την Ποιητική Σκηνή Βόλου Volos Poetry Slam, στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης που συντονίζεται την ίδια ημέρα από τον Κύκλο Ποιητών.

Η ποίηση στη μέσα και έξω πόλη είναι το θέμα της ποιητικής εκδήλωσης …μετά μουσικής που θα πραγματοποιηθεί από την ποιητική σκηνή Βόλου Volos Poetry Slam για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ο ζωγράφος Χρήστος Μπουκώρος περιγράφει την τέχνη του ως κοινωνία, όχι επικοινωνία. «Είναι ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να κοινωνήσει, να μετέχει. Αν δεν κοινωνεί δεν έχει νόημα. Είναι μια γέφυρα προς κάτι υπερβατικό» Το ίδιο μπορούμε να πούμε για την ποίηση. Κι αν η φιλοσοφία είναι μελέτη θανάτου κατά τον Πλάτωνα, η ποίηση είναι μελέτη ζωής» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Παίρνουν μέρος τα μέλη της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam: Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, Teuta Sadiku, Έλενα Ψαραλίδου. Μουσική επιμέλεια, ηλεκτρικό πιάνο, τραγούδι Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Παίζει μπουζούκι και τραγουδά η Έλλη Σαμαλίδου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί από την ποιητική σκηνή Βόλου δράση ανάρτησης ποιημάτων στον πεζόδρομο της Ερμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που σηματοδοτεί την εαρινή ισημερία στην καρδιά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου