ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική βραδιά με τον Βολιώτη μουσικό Νίκο Αλεξίου

μουσική-βραδιά-με-τον-βολιώτη-μουσικό-686821

O Βολιώτης μουσικός και μουσικός παραγωγός Νίκος Αλεξίου θα εμφανιστεί σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο café bar bistrot «4 εποχές» όπου θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με αφορμή τα τριάντα χρόνια παρουσίας του στα μουσικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Στάθης Θεοχαράκης.

Ο Νίκος Αλεξίου έχει εμφανιστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές του Βόλου αλλά και της Αθήνας. Στο Βόλο ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1986 στη μπουάτ ΦΑΙΔΡΑ όπου έβγαινε στη μικρή σκηνή της μπουάτ μόνος με την κιθάρα του, ερμηνεύοντας μπαλάντες των Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μ. Χατζιδάκι αλλά και των νέων, τότε, τραγουδοποιών , αδελφών Κατσιμίχα, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και πολλών άλλων.

Ακολούθησαν εμφανίσεις και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους της πόλης του Βόλου και στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και αφού εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μεταβαίνει στην Αθήνα για ένα καλύτερο μουσικό μέλλον.

Στην Αθήνα συνεργάστηκε με το Γιώργο Ζήκα, τον Τάκη Μπουρμά, το Νίκο Ζούδιαρη, το Δημήτρη Ψαριανό, τον Σάκη Τσιλίκη, τον Λάκη Παπά, τη Νίκη Ξυλούρη, τη Νίκη Τσαϊρέλη, τη Δήμητρα Παπίου, το Μιχάλη Κουμπιό και πολλούς ακόμα μουσικούς και τραγουδιστές .

Από το 2000 και μετά εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές του Βόλου και το 2009 κυκλοφόρησε δίσκος ακτίνας CD με τον τίτλο «Πιάτσα» στον οποίο συμμετέχει ως συνθέτης με δύο τραγούδια. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στη Σικελία.

Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε σε digital μορφή από την εταιρία ogdoo το τραγούδι «Ανάσα μου» σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη με ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σταθοπούλου και παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο. Ενα τραγούδι που ακούγεται ραδιοφωνικά σε όλη την Ελλάδα. Συνθέτει τραγούδια και μελωδίες πάνω σε στίχους φίλων και καταξιωμένων στιχουργών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου