ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία με τραγούδια για τον κινηματογράφο και το θέατρο

συναυλία-με-τραγούδια-για-τον-κινηματ-787726

Το 32ο θερινό φεστιβάλ του Ιδρύματος Αγγελίνης-Χατζηνίκου, κλείνει την φετινή του αυλαία με την Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία του Δημήτρη Καρβούνη, σε μία συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστούν τραγούδια για τον κινηματογράφο και το θέατρο Ελλήνων συνθετών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο υπαίθριο θέατρο του Ιδρύματος στο Χόρτο Πηλίου. Στο πιάνο συνοδεύει η Ιωάννα Σιωπούδη.

Η Μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του μαέστρου Γιάννη Τσανακά και επίλεκτων χορωδών της Λάρισας, με στόχο τη δημιουργία ενός φωνητικού συνόλου υψηλών απαιτήσεων. Το φθινόπωρο του 2002, μετά το θάνατο του μαέστρου Γιάννη Τσανακά, η διεύθυνσή της με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΔΩΛ, ανετέθη στο σημερινό της μαέστρο Δημήτρη Καρβούνη. Με την ακατάπαυστη παρουσία και δραστηριότητά της η χορωδία εξελίχτηκε σε ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά μουσικά σύνολα του ΔΩΛ και της Λάρισας. Εμφανίστηκε πολλές φορές στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία). Παρουσίασε μεγάλο αριθμό σημαντικών έργων χορωδιακής μουσικής, σε μορφή a cappella, ή σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΔΩΛ, τη ΣΟΝΔΛ και άλλα ορχηστρικά σύνολα (Ορχήστρα Νέων του Μουσικού Σχολείου του Rybnik της Πολωνίας, Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» κ.α.).

Το 2003 βραβεύτηκε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ το 2004 και το 2009 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής» στην Πάτμο. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε συναυλία στην Ελασσόνα, προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου. Εδωσε συναυλίες στις αδελφοποιημένες πόλεις Rybnik της Πολωνίας (2005) και Λάρνακα της Κύπρου (2010), συνεργαζόμενη με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

Ο Δημήτρης Καρβούνης ως διευθυντής χορωδιών έδωσε πάνω από 550 συναυλίες, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, παρουσιάζοντας πάνω από 400 έργα χορωδιακής μουσικής, πολλά απ’ αυτά σε Α’ εκτέλεση ή σε Α’ ελληνική παρουσίαση.

Επί είκοσι χρόνια (1985 – 2005) συνεργάσθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, μετέχοντας σε συναυλίες του με την Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ. Συνεργάσθηκε επίσης με το Νίκο Κυπουργό, ηχογραφώντας μουσική του για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, ενώ συμμετείχε και σε πολλές συναυλίες του, με κορυφαίες αυτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η οποία εκδόθηκε και σε CD (Κηποθέατρο), και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ως διευθυντής της Ανδρικής Χορωδίας του ΜΣΛ, συνεργάσθηκε στην παρουσίαση της 13ης Συμφωνίας του Dm. Schostakowitsch, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Ηρώδειο (1990), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (1996).

Συνεργάσθηκε επίσης με το Μάνο Χατζιδάκι, το Σταύρο Ξαρχάκο, τον Αντώνη Κοντογεωργίου, τον Άλκη Μπαλτά, τον Λουκά Καρυτινό, τη Misa Ikeuchi, το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», το Μουσικό Θέατρο Βόλου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η μακρά συνεργασία του με το Θεσσαλικό Θέατρο και τον Διευθυντή του, Κώστα Τσιάνο.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου