ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας απόψε στο Βόλο

ο-ευτυχισμένος-πρίγκιπας-απόψε-στο-βό-788408

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και της εταιρείας «Μέθεξις» παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Bόλο το αριστούργημα του Οσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» σε μια ολοκαίνουρια διασκευή και σκηνοθεσία της Τζόυς Ευείδη. Μια παράσταση με πολύ τραγούδι, εντυπωσιακά κοστούμια, χορό και την μουσική υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα.

Ο «Ευτυχισμένος πρίγκιπας» έρχεται στον Βόλο σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 20.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Επικεφαλής της διανομής δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση όπως ο Χρήστος Τριπόδης («Κόκκινο δωμάτιο», «Ολα στον αέρα», «10η εντολή», «Μαύρα Μεσάνυχτα»), Δημήτρης Ζωγραφάκης («Μαρία η άσχημη»), Ειρήνη Ψυχράμη κ.α.

Η τρυφερή ιστορία του Οσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, παρουσιάζεται σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της αγαπημένης σε όλους μας Τζόυς Ευείδη. Ενας πρίγκιπας και ένα χελιδόνι. Ο πρίγκιπας στέκεται σε ένα βάθρο σε μια πλατεία και όλοι τον καμαρώνουν γιατί είναι σκεπασμένος με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Είναι ο «ευτυχισμένος πρίγκιπας» λένε όλοι, αλλά είναι πράγματι έτσι; Πόσο μπορεί να συνδεθεί ένα χρυσό άγαλμα με ένα χελιδόνι που ετοιμάζεται να πετάξει στην Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει; Τι μπορεί να συνδυάσει δύο τελείως ανόμοια πλάσματα; Τι ρόλο παίζει ο περίγυρος μια απελπισμένης, φτωχής και δίχως όνειρα πόλης; Το παραμύθι αυτό είναι ένα ύμνος στη ζωή, στη φιλία και στη φιλανθρωπία.. Αλλωστε «το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο.. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν», όπως είπε ο Oscar Wilde.

Διασκευή – σκηνοθεσία Τζόυς Ευείδη, μουσική Μαρία Ρεμπούτσικα, χορογραφίες Δημήτρης Ζωγραφάκης, κουστούμια Ελένη Ψύρρα, σκηνικά Χρήστος Καπνίσης, φωτισμοί Ρίζος Τσιγάρης, γραφιστικός σχεδιασμός Αντώνης Λαμπρόπουλος, καλλιτεχνική επιμέλεια Τριπόδης Χρήστος. Πρωταγωνιστούν οι: Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Μαρία Θωμά, Μαρία Καρακίτσου, Μανώλης Κλωνάρης.

Προπώληση εισιτηρίων 7 ευρώ στο δισκοπωλείο Classic (Ερμού 187, τηλ. 2421020059), στο κατάστημα public και ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr ή στο 11876. Η γενική είσοδος είναι 8 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου