ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει αυλαία το φεστιβάλ στο Χόρτο

ανοίγει-αυλαία-το-φεστιβάλ-στο-χόρτο-810034

Αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ που διοργανώνει, από το 1984, το Κοινωφελές Ιδρυμα Αγγελίνης – Χατζηνίκου στο Χόρτο του Νοτίου Πηλίου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Χατζηνίκου, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που τα σεμινάρια στο Χόρτο θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φωτεινή παρουσία του. Ο δάσκαλος των σεμιναρίων και των προβών, κάθε καλοκαίρι στο Χόρτο εμπνεόταν και ενέπνεε, παρέσυρε με την ευαισθησία του και τη βαθιά του γνώση κάθε έναν που ήταν κοντά του, είτε μουσικό, είτε ακροατή. «Η μνήμη φυλά μέσα στις καρδιές μας τις εντυπώσεις ακέραιες και τα ερεθίσματα, που παραμένουν το ίδιο έντονα, ανανεώνουν τη σχέση μας με τη Μουσική όπως εκείνος μας έδειξε. Ο τόπος προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για τα σεμινάρια», τονίζουν οι διοργανωτές.

Το φετινό φεστιβάλ στο Χόρτο περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses με Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Στο φετινό πρόγραμμα σεμιναρίων συμμετέχει για πρώτη φορά ο διάσημος Ελληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος, με masterclass τραγουδιού πάνω στην «Τεχνική του BelCanto και την Τέχνη του Recitativo» (16-22 Αυγούστου), όπως επίσης οι καθηγητές του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, Ανίτα Μίτερερ και Χρήστο Κανέττη για το σεμινάριο Μουσικής Δωματίου (1-9 Αυγούστου) καθώς και τον μαέστρο Αναστάσιο Στρίκο από την Βιέννη για το σεμινάριο Διεύθυνσης ορχήστρας (22-29 Αυγούστου).

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν με το εργαστήριο Κινητικού Αυτοσχεδιασμού (23-26 Ιουλίου) από το Athens Video Dance Project, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί μια εβδομάδα αυτοσχεδιασμού (από σήμερα 26 έως τις 31 Ιουλίου), στην οποία έξι μουσικοί της Jazz (Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος – κιθάρα, Στέλιος Χατζηκαλέας – τρομπέτα, Κώστας Γιαξόγλου – πιάνο, Θάνος Χατζηαναγνώστου ντραμς, Γιάννης Παπαναστασίου – σαξόφωνο, Βασίλης Στεφανόπουλος – κοντραμπάσο) συναντιούνται για το 2ο εργαστήριο Jazz Αυτοσχεδιασμού με σκοπό την μελέτη της τέχνης του αυτοσχεδιασμού.

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται επίσης από συναυλίες ποικίλου προγράμματος οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αυλαία ανοίγει αύριο 27 Ιουλίου με την συναυλία Lia Hide and the Not Jazz Piano Trio. Το πρόγραμμα συναυλιών συνεχίζεται με την συναυλία των καθηγητών του εργαστηρίου Jazz αυτοσχεδιασμού (30 Ιουλίου), ενώ στις 31 Ιουλίου θα παρουσιαστούν οι Γεύσεις του Κόσμου, μία εκδήλωση που συνδυάζει γαστρονομία, χορό και μουσική.

Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου