ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Αγγελόκρουσμα στο Αλώνι του Αγ. Γεωργίου Νηλείας

το-αγγελόκρουσμα-στο-αλώνι-του-αγ-γεωρ-811490

Η μουσικοθεατρική παράσταση «το Αγγελόκρουσμα» του Θωμά Κοροβίνη, πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Θέατρο «Αλώνι» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Ο δημιουργός διαβάζει αποσπάσματα από την νουβέλα του με την συνοδεία λαϊκής Ορχήστρας και εμβόλιμα τραγούδια. Μετά το διάλειμμα ακολουθεί συναυλία με ανθολογία από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών. Συμμετέχει η διαπρεπής τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά και τετραμελής ορχήστρα.

Ο Κοροβίνης στο «Αγγελόκρουσμα» μας μεταφέρει στην επομένη της Πρωτοχρονιάς του 1911, όπου ο ήρωάς του, ο κυρ Αλέξανδρος, βιώνει τις τελευταίες στιγμές του βίου του.! Θα αμειφθώ, μου έταξεν. Χρειάζονται τ’ αχρείαστα!».

Στο «Αγγελόκρουσμα» ο Παπαδιαμάντης μεταμορφώνεται σε λογοτεχνικό ήρωα και νιώθουμε ότι έχει επιστρέψει και μας χαρίζει ποιητικές στιγμές όπως συνήθιζε να κάνει – όλα αυτά οφείλονται στον αριστοτεχνικό τρόπο που τον παρουσιάζει ο Κοροβίνης, ο οποίος θα μπορούσαμε με μεγάλη πίστη να πούμε ότι ήταν ο πιο κατάλληλος συγγραφέας για την πιο πιστή απόδοση της μορφής του Παπαδιαμάντη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με το έργο του αυτό τιμά τον Παπαδιαμάντη, τον μεγάλο Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου