ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανθεσσαλικό χορευτικό αντάμωμα

πανθεσσαλικό-χορευτικό-αντάμωμα-832591

Παιδικών τμημάτων συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου

Το 2ο Πανθεσσαλικό αντάμωμα παιδικών τμημάτων Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία (γήπεδο μπάσκετ) Ριζομύλου από τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Ριζομύλου «Διάπλαση».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Ριζομύλου, με το δήμο Ρήγα Φεραίου, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Σποράδων, τη συνεργασία της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.Β.Θ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης ) και δέκα Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας και Θράκης της Θεσσαλίας.

Με σύμφωνη γνώμη όλων των Συλλόγων που συμμετέχουν αλλά και της ΠΟΣΑΡ, θα απονεμηθούν Τιμητικές Διακρίσεις για την έρευνα, διάσωση και προβολή της πλούσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανατολικής Ρωμυλίας, στους παρακάτω καταξιωμένους για την Ερευνα και την Κοινωνική τους Δράση και Προσφορά Ανατολικορωμυλιώτες και Θεσσαλούς μάλιστα στην καταγωγή:

  • Λυτούδη Παύλο: Πτυχιούχο της Α.Β.Σ.Θ., με κύρια Μεταπτυχιακή εργασία στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στη Λαογραφία και το Χορό, Συγγραφέα και Ερευνητή της Ανατολικορωμυλιώτικης, γενικότερα παράδοσης.
  • Κυτούδη Κυριάκο: Λογοτέχνη και Ποιητή, με αρκετές εκδόσεις Ποιητικών Συλλογών και ειδικά Συγγραφέα του Πονήματος «Ουαλιά μι Ουμούτ», ποίηση στο Γλωσσικό Ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας.
  • Λουλούδη Αικατερίνη (Κάκια): Πτυχιούχο των ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης, με Μάστερ στην έρευνα «Χοροί και Τραγούδια στο Μικρό και Μεγάλο Μπογιαλίκι της Ανατολικής Ρωμυλίας», Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα: «Ιστορία – Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γλέντι με την Ορχήστρα του Νίκου Μούτσελου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου