ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικαστικές δημιουργίες

εικαστικές-δημιουργίες-277676

Στην εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο art cafe περισπωμένη από σήμερα Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά χειροποίητες κατασκευές δύο ευαισθητοποιημένων καλλιτέχνιδων.

Η φιλική τους σχέση και η σχεδόν παράλληλη πορεία τους στην καλλιτεχνική δημιουργία τις ώθησε στην προσπάθεια να αναπλάσουν τον κόσμο γύρω τους χρησιμοποιώντας τα ίδια του τα μέσα. Ο τίτλος της έκθεσης σκοπό έχει να καταδείξει αυτήν την επεξεργασία που προκύπτει από κοινές εσωτερικές διεργασίες και ανησυχίες. Στα έργα τους φαίνεται η αναζήτηση του διαθέσιμου, η οποία μέσα από τη γεμάτη φαντασία κι έμπνευση διαδικασία της δημιουργίας διοχετεύεται σε εκλεπτυσμένα καλλιτεχνήματα.

Η Λιάνα Κούρτη αναδεικνύει με τα αξεσουάρ που ανα-δημιουργεί τη δυνατότητα του κοσμήματος, ως διακοσμητικού στοιχείου, να παράγεται από υλικά φυσικά και καθημερινά, συνταιριασμένα μεταξύ τους με φαντασία. Χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως ο κόμπος και το πλέξιμο, συνενώνει λάβες, μετάξια, κλωστές, καθώς και προϊόντα βιομηχανικού σχεδιασμού σε σχήματα φιλοτεχνημένα με έμπνευση, κατάλληλα να κοσμήσουν το σώμα.

Στους πίνακες της Δώρας Φουντάτου τα μοτίβα είναι ποικίλα. Η παιδική ηλικία, η γυναίκα, η εστία, η θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και η ίδια η γλώσσα αναμειγνύονται με τη χρήση μιας προσωπικής τεχνικής που καταδεικνύει τη δυνατότητα ανα-δημιουργίας και αναπαράστασης με μέσα καθημερινά. Η παλέτα των χρωμάτων, η οποία προέρχεται κατευθείαν από τον κόσμο όπως τον βλέπουμε, συντελεί στην παραγωγή αρμονικών συνόλων.

Τα έργα των δύο καλλιτέχνιδων δείχνουν να βρίσκονται σε έναν συνεχή και παιχνιδιάρικο διάλογο μεταξύ τους. Κάποιος που δεν τις γνωρίζει προσωπικά εύκολα μαντεύει τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών που λαμβάνουν χώρα σε κάποιο καλοκαιρινό μπαλκόνι ή σε κάποιο χειμερινό καθιστικό παρέα με αμέτρητα και πολυμορφικά υλικά. Υλικά που έχουν συλλεχθεί και συντεθεί σε καλλιτεχνήματα με πολλή προσοχή, περίσσια φροντίδα, μα πάνω από όλα, εκλεπτυσμένο αισθητικό κριτήριο. Το αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής και δημιουργικής διαδικασίας καλείται το κοινό να απολαύσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου