ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία με το σαξόφωνο

γνωριμία-με-το-σαξόφωνο-334752

Ανοιχτό μάθημα στις εγκαταστάσεις της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα

Ανοιχτό μάθημα σαξοφώνου διοργανώνει η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής 54ου Συντάγματος Ελλάς 25, στο πλαίσιο του προγράμματος «γνωριμία με τα μουσικά όργανα».

Συγκεκριμένα θα διδαχθεί η τονική ποιότητα, το στυλ, το ηχόχρωμα καθώς και κανόνες τεχνικής και εξάσκησης του 21ου αιώνα από το Θάνο Φυσέκη καθηγητή της τάξης Σαξοφώνου της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα. Το Ανοιχτό Μάθημα μπορούν να το παρακολουθήσουν αρχάριοι και προχωρημένοι σπουδαστές του οργάνου αλλά και ως ακροατές απλοί φίλοι της Μουσικής. Ο Θάνος Φυσέκης σπούδασε Σαξόφωνο στο Ωδείο Αθηνών και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Θεόδωρου Κερκέζου καθώς και μαθήματα από τους Jean-Marie Londeix πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σαξοφώνου το 2003 στη Γαλλία και τους Leo Saguiguit, Eric Honour καθηγητές σαξοφώνου του University of Central Missouri το 2009, καθώς και τον Griffin Campel καθηγητή Σαξοφώνου του University of Louisian. Είναι επίτιμο μέλος του European Centre for Saxophone Study της Γαλλίας ως προσωπικότητα του Σαξοφώνου στη Ελλάδα καθώς και ιδρυτικό μέλος & Γραμματέας του ¨Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος.

Εχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου σε αίθουσες όπως: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ακρόπολη Αθηνών, αίθουσα Γκαίτε, Αίθουσα Παρνασσός, Κολέγιο Αθηνών κ.α. Εχει οργανώσει τον διεθνή διαγωνισμό Σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας το 2007 όπου φιλοξενήθηκαν μεγάλες Προσωπικότητες της Μουσικής, την Πανελλήνια & Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο το 2012 σε συνεργασία με τις τάξεις Σαξοφώνου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και το Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαξοφώνου στο Πήλιο 2014 & 2015. Υπήρξε Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της πολιτιστικής Ολυμπιάδας Αθήνα 2004 όπου συμμετείχαν 34 σχολικές μονάδες .

Εχει συνεργασία με τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία Σαξοφώνων Η.Selmer Paris.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου