ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σημαντικός πολιτιστικός θεσμός

σημαντικός-πολιτιστικός-θεσμός-419360

Διακεκριμένοι σολίστ στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου που σημειώνει επιτυχία

Επιτυχία σημειώνει το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, που ξεκίνησε χθές Τετάρτη, 15 Ιουλίου, και θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου στο Βόλο, με παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν σεμινάρια, συναυλίες, εκθέσεις και διαγωνισμούς για νέους καλλιτέχνες.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν διακεκριμένοι σολίστες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ανήκουν στις κορυφογραμμές του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος.

Μετά από μια πενταετή καλλιτεχνική διακοπή του Φεστιβάλ λόγω της οικονομικής κρίσης , ο Κώστας Kοτσιώλης, ο οποίος δημιούργησε το συγκεκριμένο θεσμό το 1978, καταφέρνει να αναβιώσει το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου με την αρωγή της EGTA – Hellas, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση και την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ.

Ολα αυτά τα χρόνια ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση, καθώς έχει φιλοξενήσει στους κόλπους του περισσότερους από 9.000 σπουδαστές και περίπου 500 προσκεκλημένους απ’ όλο τον κόσμο, που συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα ονόματα της κιθάρας παγκοσμίως. Ενδεικτικό της επιτυχίας του Φεστιβάλ αποτελεί το γεγονός ότι στη διάρκεια του Φεστιβάλ, γράφτηκαν κοντσέρτα από τους : Leo Brouwer, Θάνο Μικρούτσικο και Θόδωρο Αντωνίου, εμπλουτίζοντας έτσι το κιθαριστικό ρεπερτόριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι δράσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν με σεμινάρια από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και συνεχίζονται με σεμινάρια από τις 4μ.μ. έως τις 7:30 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Η ημέρα κλείνει με συναυλία Gala με θέμα «Ελληνες Κιθαριστές με Διεθνή σταδιοδρομία» που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Κώστας Κοτσιώλης.

Το Σάββατο 18 Ιουλίου από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ. θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Παράλληλα, στις 10π.μ. με 2μ.μ θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο η συνέχεια του Διεθνούς Διαγωνισμού. Οι δράσεις συνεχίζονται με το συνέδριο της EGTA- Hellas, από τις 4:30μ.μ. έως τις 6:30μ.μ. στο Forum του «Park Hotel». Στις 6:30μ.μ. με 7:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της D’ Addario από τον Thomas Offermann στο Forum του «Park Hotel». Η ημέρα κλείνει με τη βραδινή συνάντηση των μελών του Φεστιβάλ, στο Roof Garden του ξενοδοχείου «Park» στις 10:30μ.μ.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα σεμινάρια στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, που ξεκινούν το πρωί στις 9 το πρωί και λήγουν στις 2μ.μ. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, από τις 11π.μ. έως τις 1:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο τελικός γύρος του Διεθνούς Διαγωνισμού. Από τις 4:30μ.μ. έως και τις 7 μ.μ. θα δοθεί η συναυλία των βραβευθέντων στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και θα απονεμηθούν τα βραβεία στους Νικητές των διαγωνισμών, καθώς και τα διπλώματα στους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ κορυφώνεται στις 9:30 μ.μ. με συναυλία στο «Πορφυρογένειο» Ιδρυμα της Αγριάς, όπου πρόκειται να εμφανιστεί το γνωστό ντουέτο Duo Giampaolo Bandini (κιθάρα) και Cesare Chiacchiavetta (bandoneon).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου