ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση χορευτικών ομάδων

συνάντηση-χορευτικών-ομάδων-493187

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακό χρώμα

Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Στη συνάντηση, που οργανώνεται με τη συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τα παιδιά θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν χορούς του τόπου μας με θέμα τα λουλούδια και τίτλο: «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μικρή παιδική ορχήστρα (Γ. Διαμαντόπουλου) και τραγούδι (Αντιγόνη Ιωάννου).

Συμμετέχουν τα τμήματα χορού και Θεατρικής Αγωγής του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» και τα χορευτικά τμήματα της χορευτικής της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ιωνες», του Συλλόγου Διατήρησης της Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών και της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι».

Ο Πολιτιστικός Σύλλoγος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» έχοντας από της ιδρύσεώς του ως στόχο τη διάσωση, τη διατήρηση και τη μεταλαμπάδευση των παραδόσεων μας, της ιστορίας και του πολιτισμού της πατρίδας μας στις νεότερες γενιές και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, επιδιώκει να ευαισθητοποιεί και να συμπεριλαμβάνει στις δραστηριότητές του τα παιδιά, να τα φέρνει σε επαφή με τα άλλα παιδιά, να έχουν διαφορετικά ακούσματα και να αποκτούν εμπειρίες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίσης την Κυριακή 7 Ιουνίου «Το Εγγλεζονήσι» θα πραγματοποιήσει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Παναγίας Βρυούλων Ωρωπού. Θα προηγηθεί συνάντηση με το Σύλλογο Μικρασιατών Κρυονερίου, την Ενωση Βουρλιωτών Αττικής, τους Εγγλεζονησιώτες Πειραιά, επίσκεψη στο Μικρασιατικό Μουσείο Κρυονερίου και συνεστίαση στο Κρυονέρι. Θα ακολουθήσει Εσπερινός και Αρτοκλασία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Βρυούλων Ωρωπού και φιλοξενία.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι: 24210 – 61498, 24210 – 64783, 6977543710.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου