ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη

αφιέρωμα-στον-παπαδιαμάντη-528805

Οι μαθητές του Β1 τμήματος του 6ου ΓΕΛ Βόλου προσεγγίζουν άγνωστες πτυχές του κορυφαίου συγγραφέα

Εκδήλωση με θέμα «Ο ερωτισμός στον Παπαδιαμάντη» θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 20.30, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Χάρτα», οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 τμήματος του 6ου ΓΕΛ Βόλου, μαζί με την καθηγήτριά τους στη Λογοτεχνία, Ελένη Κωστούλα.

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο βήμα μιας διδακτικής διαδρομής, που ξεκίνησε αρχικά μέσα στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της Λογοτεχνίας Β’ Λυκείου, και ειδικότερα της ενότητας «Νέα Αθηναϊκή Σχολή».

Σε αυτό το πρώτο βήμα, μπορεί να εφαρμόστηκαν πιο σύγχρονες διδακτικές πρακτικές (δημιουργία σεναρίου, χρήση ΤΠΕ, κλπ) όμως η προσέγγιση των έργων του Παπαδιαμάντη έγινε μέσα από τις προβλεπόμενες στοχεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Ως δεύτερο βήμα ήρθε η τριήμερη επίσκεψη στη Σκιάθο, όπου τα παιδιά, βαδίζοντας πάνω από 15χλμ. προσέγγισαν βιωματικά τα λογοτεχνικά τοπία και τους οικείους χώρους του Ακιαθίτη συγγραφέα.

Από όλα αυτά ωστόσο, προέκυψε βαθμιαία η ιδέα μιας πιο ειδικής προσέγγισης της προσωπικότητας και του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την οποία με τρόπο αισθητικό και ευαίσθητο θα προσπαθήσουν να αναδείξουν οι μαθητές με την καθηγήτριά τους στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος μαζί με την Ελένη Κωστούλα οι μαθητές και μαθήτριες: Αγγελόπουλος Πέτρος, Βασιλείου Γιώργος, Βουλγαρίδης Γιάννης, Γεωργουλά Νάντια, Γιάτσος Γιώργος, Γράντζα Φίλια, Δημόπουλος Σταύρος, Ευφραιμίδη Ανέλ, Θεοδοσίου Γιάννης, Θώδης Δημήτρης, Μακούχα Χριστίνα, Χαρμάνη Αλεξάνδρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου