ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανελλήνια συνάντηση σαξοφώνου

πανελλήνια-συνάντηση-σαξοφώνου-593286

Διοργανώνεται στις 4 και 5 Απριλίου από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αποτελεί η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Σαξοφώνου που διοργανώνεται στις 4 και 5 Απριλίου από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα και το Σύλλογο Σαξοφωνιστών Ελλάδος, στο «Xenia Palace» στην Πορταριά. Από τον αριθμό των εμπλεκομένων στη διοργάνωση φαίνεται η σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αλλά και η επιτυχία των διοργανωτών που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν ό,τι κορυφαίο διαθέτει ο χώρος του σαξοφώνου στην Ελλάδα.

Επίσημος προσκεκλημένος του σημαντικού αυτού διημέρου είναι ο διεθνούς φήμης Γάλλος σαξοφωνίστας Georges Porte.

Ο George Porte πήρε το δίπλωμα του στο CNR de Paris (Ανώτατη Ακαδημία του Παρισιού) από την τάξη του Marcel Mule και αποτέλεσε άξιο εκπρόσωπο και συνεχιστή της Γαλλικής σχολής του κλασσικού σαξοφώνου. Διατέλεσε πρώτο σαξόφωνο στην Ορχήστρα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας, της Εθνικής Ορχήστρας της Γαλλίας καθώς και σολίστ της ορχήστρας του Γαλλικού ραδιοφώνου και της ορχήστρας Ile de France. Συμμετείχε επίσης σε τουρνέ με διάφορες ορχήστρες σε Ρωσία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Κίνα και Νότιο Αφρική. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και μέλος του «Κουιντέτου Σαξοφώνων του Παρισιού».

Στην 3η Πανελλήνια συνάντηση Σαξοφώνου θα διδάξουν οι καθηγητές: Georges Porte, Ξενοφώντας Αβράμογλου, Στέλλα Αραμπατζόγλου, Βασίλης Κίτσος, Γιώργος Λυγερίδης, Στάθης Μαυρομμάτης, Ιωάννα Πολυμεροπούλου, Μπάμπης Προδρομίδης, Θεόφιλος Σωτηριάδης και φυσικά ο Θάνος Φυσέκης καθηγητής της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα και ψυχή της διοργάνωσης.

Ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα της διήμερης συνάντησης σαξοφώνου, διαπιστώνει κανείς την αρτιότητα της διοργάνωσης. Σεμινάρια, διαλέξεις, master classes, διαγωνιστικό μέρος, συναυλίες, συγκροτούν ένα μεστό διήμερο που μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν.

Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί δύο συναυλίες το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9 :00 το βράδυ και την Κυριακή 5 Απριλίου στις 4:00 το απόγευμα (είσοδος ελεύθερη), με τη συμμετοχή κορυφαίων ορχηστρών σαξοφώνου της Ελλάδας.

Είναι μία σημαντική δυνατότητα που δίνει στο μουσικόφιλο κοινό του Βόλου η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου προβάλλοντας την περιοχή μας, αναδεικνύοντας τις δημιουργικές δυνατότητες των ανθρώπων της, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο 4 Απριλίου προγραμματίζονται: 10:00 – 12:30 σεμινάρια Master class,

12:30 – 14:30 διαγωνισμός Α’ κατηγορίας, 14:30 – 16:00 διάλλειμα, 16:00 – 18:00 σεμινάρια Master class, 18:00 – 21:00 διαγωνισμός Β’ κατηγορίας, 21:00 συναυλία.

Την Κυριακή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν: 10:00 – 14:30 διαγωνισμός Γ’ και Δ’ κατηγορίας, 14:30-16:00 διάλλειμα, 16:00 συναυλία, 16:30 τελετή απονομής βραβείων – αποχαιρετισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου