ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση για τις εξαρτήσεις

συνάντηση-για-τις-εξαρτήσεις-619060

Συναντήσεις με επίκεντρο σύγχρονα θέματα όπως οι εξαρτήσεις, διοργανώνονται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, την Πορεία Υγείας και το Σύνδεσμο Νέων της Ι.Μ. Δημητριάδος. Η σειρά συναντήσεων «Διάλογοι Θεολογίας – Ψυχολογίας» διοργανώνονται σε μια προσπάθεια προσέγγισης σύγχρονων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Το φετινό θέμα είναι: «Μύθοι και πραγματικότητες για την εξάρτηση».

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 18:30 στο Δημαρχείο Βόλου. Ομιλητές θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, θεολόγος, διευθυντής του ρ/σ εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η πρόληψη των εξαρτήσεων από την πλευρά της ορθόδοξης εκκλησίας» και η κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, κοινωνική κλινική ψυχολόγος εξαρτήσεων και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (MSc), με θέμα «Εξάρτηση – Απεξάρτηση: Από την απομόνωση στην αλληλοβοήθεια».

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί επίσης, μέλος του προγράμματος αυτοβοήθειας «Ανώνυμες Οικογένειες» (Families Anonymous) καταθέτοντας τη δική του εμπειρία από την πληγή της εξάρτησης.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 18:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου. Ομιλητές θα είναι ο π. Χριστόδουλος Μπίθας, πρωτοπρεσβύτερος Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου Αττικής, με θέμα «Η ορθόδοξη πνευματικότητα και ζωή ως προοπτική θεραπείας από τις εξαρτήσεις», και ο κύριος Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή ΚΕ.Θ.Ε.Α., με θέμα «Από την εξάρτηση στη ελευθερία: Η πρόταση του ΚΕ.Θ.Ε.Α». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου