ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλούσια χορευτική παράδοση

πλούσια-χορευτική-παράδοση-695288

Το 1ο σεμινάριο χορών για τη δυτική Θράκη διοργανώνεται στο Βόλο

Διήμερο σεμινάριο χορών της δυτικής Θράκης διοργανώνει για πρώτη φορά στο Βόλο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών της περιοχής μας, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την έρευνα και τη διάδοση των παραδοσιακών χορών της Θράκης.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος Γιώργιος Ζιώγας. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν γνωστοί και λιγότερο γνωστοί χοροί της Δυτικής Θράκης (μερικοί από αυτούς δεν έχουν παρουσιαστεί από άλλους δασκάλους χορού πριν), από τα χωριά – περιοχές Πετρωτά, Μακρά Γέφυρα, Μεταξάδες Μάρηδες. Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι: Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Η τιμή συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 25 ευρώ κατ’ άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν, μέλη χορευτικών συγκροτημάτων, δάσκαλοι παραδοσιακών χορών, αλλά και όλοι όσοι αγαπάνε τους παραδοσιακούς χορούς και τον λαϊκό πολιτισμό της Θράκης.

Στο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στο κέντρο «Κοντέσσα», με μουσικές από τη Θράκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τον Γιώργο Ζιώγα και καταξιωμένους μουσικούς του Βόλου. Το μουσικό σχήμα απαρτίζουν οι: Ζιώγας Γιώργος (τραγούδι), Μούτσελος Νίκος (κλαρίνο, γκάιντα), Ζεράι Στέφανος (γκάιντα), Λίλιαν Τσιπτσέ (τραγούδι), Δραγάνης Θανάσης (ούτι, λαούτο), Σκαμπαρδώνης Γιάννης (βιολί), Νίτης Λαυρέντης (νταούλι, ζουρνάς).

Τιμή συμμετοχής στο γλέντι 15 ευρώ ανά άτομο.

Οσοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο γλέντι, με προϋπόθεση την έγκυρη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6936016236 (Ελενα), 6942559443 (Κοσμάς).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου