ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο

15ο-χειμερινό-φεστιβάλ-κιθάρας-στο-βόλο-768473

Το ιστορικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, διεξάγεται από 28-30 Νοεμβρίου 2014, στον υπέροχο Βόλο. Ήδη οι συμμετοχές των μελών, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, έχοντας συμπληρώσει τα δωμάτια 2 κεντρικών ξενοδοχείων της πόλης. Από εδώ και στο εξής υπάρχουν πολύ λίγα δωμάτια για αυτούς που θέλουν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ, στο Ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ», πολύ κοντά στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη, με τις ίδιες τιμές.

Στη δεκαπεντάχρονη ιστορία του, το Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου παραμένει αυτοχρηματοδοτούμενο. Ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από δημόσιους οργανισμούς ή ευρωπαϊκά προγράμματα. Στόχος των διοργανωτών είναι να διατηρηθεί το Φεστιβάλ ως πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που θα στηρίζεται πάντα σε ίδιους πόρους και στην αρωγή των κιθαριστών που συμμετέχουν. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής προσφοράς, είναι ότι οι πολύ αξιόλογες συναυλίες από διεθνείς σολίστες, προσφέρονται δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το ΩΔΕΙΟ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, με την συμπαράσταση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει ο Συνθέτης, Σολίστ και Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ.

Συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 20 Κορυφαίοι παιδαγωγοί και Σολίστ της κιθάρας. Μεταξύ άλλων το Κιθαριστικό Ντουέτο της SONY CLASSICAL INTERNATIONAL, με συμμετοχή στο επετειακό CD του ASTOR PIAZZOLLA “TANGO LESSONS”, STELIOS & VASSILIS (ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ), ο απόφοιτος του MOZARTEUM, διεθνούς φήμης σολίστ, βραβευμένος με 17 βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Σολίστ και Καθηγητής ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΣ, ο έτερος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Παραγωγός του ΄Γ Προγράμματος και Καθηγητής ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΥΣΤΟΣ, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ Σολίστ διεθνούς φήμης και Καθηγητής, ο Σολίστ και Καθηγητής ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ, το εκπληκτικό FLAMENCO GUITAR DUET, αποτελούμενο από τους Θεσσαλούς: ΣΠΥΡΟ ΤΣΙΩΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΔΑ, ο Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗΣ, οι σπουδαίοι παιδαγωγοί-καθηγητές ΤΑΣΟΣ ΔΕΛΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΚΑΣ και ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ, καθώς και καταξιωμένοι καθηγητές και σολίστ από όλη την Θεσσαλία.

Οι Έλληνες κατασκευαστές κιθάρας ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΥΛΙΔΗΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, συμπληρώνουν με την παρουσία τους, το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (Σεμινάρια – Διαλέξεις – Συναυλίες – Διαγωνισμοί – Εκθέσεις), θα γίνουν στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρ. 28/11, ώρα 8:30μμ Συναυλία – Κιθαριστικό Ντουέτο Stelios & Vassilis

Παρ. 28/11, ώρα 9:15μμ Συναυλία – Γιώργος Φουντούλης & Μαρίνα Βολουδάκη

Σαβ. 29/11, ώρα 10πμ – 1μμ Σεμινάρια Κιθάρας / Γιώργος Κλαμπατσέας, Μιχάλης Σουρβίνος

Σαβ. 29/11, ώρα 1μμ Ρεσιτάλ Κιθάρας – Βασίλης Καναράς

Σαβ. 29/11, ώρα 1:45μμ Ρεσιτάλ Κιθάρας – Φώτης Κουτσοθόδωρος

Σαβ. 29/11, ώρα 2:30 – 8:30μμ Έκθεση Κιθάρας / Γαβριήλ Παυλίδης, Βασίλης Λαζαρίδης

Σαβ. 29/11, ώρα 5μμ – 8μμ Σεμινάρια Κιθάρας / Βασίλης Καναράς, Στέλιος Μούστος

Σαβ. 29/11, ώρα 8:30μμ Ρεσιτάλ Κιθάρας – Μιχάλης Σουρβίνος

Σαβ. 29/11, ώρα 9:15μμ Συναυλία – Flamenco Guitar Duet

Κυρ. 30/11, ώρα 10πμ Διαγωνισμός Συνόλων

Κυρ. 30/11, ώρα 10:30πμ Διαγωνισμός Κιθαριστών ως 13 ετών

Κυρ. 30/11, ώρα 11πμ Διαγωνισμός Κιθαριστών ως 17 ετών

Κυρ. 30/11, ώρα 12μ – 4μμ Διαγωνισμός Σολίστ

Λήξη του Φεστιβάλ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν.

Πληροφορίες στο e-mail: [email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου