ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μικρασιάτικο παραμύθι

μικρασιάτικο-παραμύθι-3931

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι»

Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση του κύκλου «Νέα Ιωνία 90 χρόνια ζωής, 1924-2014» με θέμα «Η ζωή και το παραμύθι – Αναφορά στο Μικρασιάτικο παραμύθι». Ομιλητής θα είναι ο κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια το παιδικό τμήμα θεατρικής αγωγής του Συλλόγου με την ευθύνη της Ευφροσύνης Κουτσογιάννη, θεατρολόγου-νηπιαγωγού, και τη μουσική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου, καθηγητή μουσικής, θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Ο γυάλινος πύργος» από τη συλλογή παραμυθιών Καππαδοκίας της κ. Καλλιόπης Αλιβάνογλου.

Θα ακολουθήσει αφήγηση ενός αληθινού παραμυθιού (στο ρόλο της γιαγιάς η κ. Ελένη Βαφειάδου) με τη συμμετοχή παιδικού τμήματος και η όλη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μικρασιάτικους και αιγαιοπελαγίτικους χορούς από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που ετοίμασε η Βιργινία Χρήστου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου