ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Βόλου

προσλήψεις-στους-παιδικούς-σταθμούς-731592

Τις διαδικασίες για την ενίσχυση των παιδικών του σταθμών με προσωπικό με στόχο την απορρόφηση περισσότερων παιδιών εκτός ΕΣΠΑ, δρομολογεί ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είχαν εκδηλωθεί αντιδράσεις γονέων τα παιδιά των οποίων έμειναν εκτός παιδικών σταθμών. Όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, για το νέο σχολικό έτος στους 11 παιδικούς σταθμούς εισήχθησαν 653 παιδιά. Από το σύνολο των 653, τα 544 παιδιά εξασφάλισαν εισιτήριο εισόδου μέσω ΕΣΠΑ. Μόλις 109 έγιναν δεκτά μετά από αιτήσεις που κατέθεσαν οι γονείς και μοριοδότηση που έγινε από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Οι θέσεις εκτός ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς είναι λιγοστές. Στα τμήματα προνηπίων έγιναν 576 αιτήσεις, όμως ικανοποιήθηκαν μόλις οι 86, το 14% των αιτήσεων. Στα 490 ανέρχονται τα παιδιά που «απορρίφθηκαν». Αντίθετα, μέσω ΕΣΠΑ θα εισαχθούν 430 παιδιά.

Στα βρεφικά τμήματα κατατέθηκαν 184 αιτήσεις, όμως μόλις 23 παιδιά μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς, το 12,5% δηλαδή των αιτήσεων. Τα 161 βρέφη έμειναν εκτός ενώ αντίθετα μέσω ΕΣΠΑ μπήκαν 114 βρέφη.

Σε σύσκεψη που έγινε διαπιστώθηκε ότι με την απόφαση για μείωση του αριθμού των νηπίων από 20 σε 13 ανά τμήμα, λόγω της έλλειψης προσωπικού, χάθηκαν 186, συνολικά, θέσεις, σε σχέση με πέρυσι.

Χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς.

Ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ ζητά συνολικά οκτώ (ΔΕ) βοηθούς βρεφοκόμου προκειμένου όπως ανέφερε ο πρόεδρος Γιώργος Βλιώρας, να απορροφηθεί μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Πρόσληψη 15 γυμναστών

Από τον ΔΟΕΠΑΠ θα βγει προκήρυξη για την πρόσληψη πτυχιούχων φυσικής αγωγής στα προγράμματα «Αθληση για όλους».

Με βάση έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προβλέπονται 15 θέσεις γυμναστών για τον ΔΟΕΠΑΠ, οι οποίοι θα απασχοληθούν έως οκτώ μήνες με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ωριαία αποζημίωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου