ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναβρασμό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

σε-αναβρασμό-οι-φοιτητές-του-πανεπιστ-733054

Σε αναβρασμό βρίσκονται μία ανάσα πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι φοιτητές στον Βόλο, που αντιδρούν στην κατάργηση των ΤΕΙ και τη συνένωσή τους με το ΑΕΙ.

Χθες, με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε σε κατάληψη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτος», ωστόσο πορεία δεν έγινε όπως ήταν προγραμματισμένο εξαιτίας της μικρής συμμετοχής.

«Είμαστε ενάντια στο σχέδιο νόμου Γαβρόγλου για τις συνενώσεις στα Πανεπιστήμια και στην υποχρηματοδότησή τους. Αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ που επιχειρείται κομμάτι – κομμάτι. Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αυτό φαίνεται με όσα γίνονται στον τομέα της καθαριότητας, που επιχειρείται η είσοδος εργολάβου», ανέφερε το μέλος της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ και του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Γιάννης Σουμπάσης.

Οι φοιτητές δεν αποκλείουν καμία μορφή κινητοποίησης στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο σχέδιο νόμου Γαβρόγλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις στα τμήματα, το πιθανότερο είναι όμως να προχωρήσουν σε κατάληψη της Πρυτανείας την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανθεσσαλικής φοιτητικής κινητοποίησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου