ΤΟΠΙΚΑ

74 νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2019

74-νέα-έργα-στο-τεχνικό-πρόγραμμα-του-δή-733623

Εβδομήντα τέσσερα νέα έργα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2019 που έρχεται προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις έξι το απόγευμα.

Το τεχνικό πρόγραμμα είχε μάλιστα τεθεί προς συζήτηση στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης που είχε συνεδριάσει την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να διατυπωθούν ενστάσεις επί του προγραμματισμού.

Τα νέα έργα είναι είτε χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ, Πράσινου Ταμείου και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε από ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου.

Σπουδαιότερο από τα νέα έργα που θα δρομολογηθούν όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είναι η δημιουργία Μουσείου για την Αργώ με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και η διαμόρφωση των παρόχθιων οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, παρέμβαση προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των νέων έργων αναμένεται να απορροφηθούν μέσα στο 2019 9.554.882 ευρώ για την εκκίνηση των εργασιών που θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Προβλέπονται έργα οδοποιίας και έργα αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες ποσού 1.710,000,00€, αναπλάσεις περιοχών -πλατειών σε Βόλο και Δημοτικές Ενότητες ποσού 3.801,000,00€, αλλά και κυκλοφοριακά έργα με την ολοκλήρωση των υπόλοιπων 3 κυκλικών κόμβων. Επίσης μέσα στο 2019 θα ολοκληρωθούν και τα έργα που είναι ήδη προς εκτέλεση, όπως η διαδρομή ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης, ο χώρος στο πάρκο της Χιλιαδούς, το «Βασδέκειο» Αθλητικό Κέντρο καθώς η εκκίνηση εργασιών για την ολοκλήρωση του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου με προϋπολογισμό 41.319.562,65 ευρώ. Στόχος του έργου η μείωση του όγκου των σκουπιδιών που θα καταλήγει σε υγειονομική ταφή σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Όπως είχε ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Θάνος Θεοδώρου το έργο θα περιλαμβάνει επίσης χωροθέτηση πράσινων σημείων αλλά και προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών με στόχο επίσης τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στους πράσινους κάδους κι από εκεί στον ΧΥΤΑ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου