ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβαν ψυχολόγοι στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

ανέλαβαν-ψυχολόγοι-στα-επαλ-της-μαγνη-733731

Καθήκοντα ανέλαβαν από την περασμένη Δευτέρα ψυχολόγοι που προσλήφθηκαν για τα Επαγγελματικά Λύκεια και της Μαγνησίας. Πέρυσι το μέτρο είχε εφαρμοστεί δοκιμαστικά για μικρό χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Φέτος οι ψυχολόγοι μπαίνουν σε πιο σταθερή βάση, με τα επαγγελματικά λύκεια να διαθέτουν και ψυχολόγους γα την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών που βρίσκονται στην α’ τάξη κυρίως, αλλά και σε μεγαλύτερες τάξεις.

Η πρόσληψη των ψυχολόγων έγινε μέσω προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ- Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 398 επαγγελματικά λύκεια εκ των οποίων και δέκα στη Μαγνησία στα οποία τοποθετήθηκαν συνολικά έξι ψυχολόγοι ως εξής: ένας για τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, ένας για τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ένας για το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και το ΕΠΑΛ Αγριάς, ένας για το ΕΠΑΛ Αλμυρού, ένας για το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και το ΕΠΑΛ Βελεστίνου και ένας για το ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο να υπάρχει ένας ψυχολόγος στο σχολείο, για εμάς όμως τους εκπαιδευτικούς είναι πολύτιμο εργαλείο. Κι αυτό γιατί καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα στο σχολείο που δεν είναι παιδαγωγικής φύσης. Θέλουμε βοήθεια. Δεν είμαστε ειδικοί», ανέφερε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Κόκκινος.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο οι ψυχολόγοι μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση οικογενειακών και συναισθηματικού τύπου προβλημάτων, να συμβάλλει στη διαχείριση κρίσεων, παραβατικών συμπεριφορών ακόμη και στην υποβοήθηση παιδιών με διαταραχές που δεν εντάσσονται σε ειδικό σχολείο.

Μάλιστα σε συνεργασία με τους ψυχολόγους ετοιμάζονται ήδη δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου