ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική Σχολή Χορού στον Βόλο

κοινωνική-σχολή-χορού-στον-βόλο-734873

Νέο μάθημα ζωής από την 22χρονη Βολιώτισσα Γεωργία Μπουδαλάκη που ετοιμάζεται να λειτουργήσει για τρίτη χρονιά φέτος την πρώτη Κοινωνική Σχολή Χορού που η ίδια δημιούργησε στην πόλη του Βόλου. Η ακούραστη εθελόντρια που μυεί στον ρυθμό της μουσικής παιδιά και ενήλικες διδάσκοντας χορευτικά βήματα και φιγούρες και πάνω απ’ όλα την αξία του εθελοντισμού, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, μαθήματα χορού χωρίς διακρίσεις. Για τη νέα σεζόν ανάμεσα στα παιδικά τμήματα και τα τμήματα ενηλίκων θα λειτουργήσει και τμήμα latin για παιδιά με ελαφριάς μορφής νοητική υστέρηση. «Ο χορός δεν έχει όρια και δεν κάνει διακρίσεις», σχολιάζει η ίδια για το νέο της εγχείρημα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ιστορία με την εθελόντρια δασκάλα χορού ξεκινά από το 2016 όταν αποφάσισε να ανοίξει την πρώτη και μοναδική έως σήμερα στην πόλη Κοινωνική Σχολή Χορού. Ένα στέκι όπου παιδιά και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του χορού εντελώς δωρεάν.

Εμπνευσή της το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, όπου η ίδια είχε βρει πολύτιμο στήριγμα όταν ως μαθήτρια προετοιμαζόταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και ήθελε να «ανταποδώσει» στην πόλη προσφέροντας με τον τρόπο που η ίδια γνωρίζει: παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα χορού σε παιδιά και ενήλικες.

Η σχολή άνοιξε το 2016 στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Στην αρχή διστακτικά, τη δεύτερη χρονιά, το 2017, πιο δυναμικά, ολοένα και περισσότερα παιδιά και ενήλικες έμπαιναν στα τμήματα για να μάθουν latin, zumba, salsa cubana. Λιλιπούτειοι και πιο μεγάλης ηλικίας δημότες έγιναν μαθητές της Γεωργίας Μπουδαλάκη και διδάσκονται χορό δωρεάν, κάτι που λόγω οικονομικών συνθηκών δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε κάποια ιδιωτική σχολή. Μαθαίνουν βήματα και λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής.

«Καταφέραμε να βοηθήσουμε παιδιά και ενήλικες να γίνουν πιο δραστήριοι σε σχέση με τον χορό, να αποκτήσουν μία δραστηριότητα, να ξεφύγουν από το σπίτι και πάνω απ’ όλα να εκτονωθούν. Καταφέραμε να τους φτιάξουμε τη διάθεση», σημειώνει η κ. Μπουδαλάκη.

Νέα τμήματα, περισσότεροι δάσκαλοι χορού

Εκτός από τα χορευτικά βήματα, η Γεωργία Μπουδαλάκη, παραδίδει και μαθήματα ζωής. Δεν είναι μόνο η αξία της εθελοντικής προσφοράς που διδάσκει καθημερινά με τα δωρεάν μαθήματα χορού που προσφέρει. Μέσα από την Κοινωνική Σχολή Χορού, διοργανώνονται διάφορες δράσεις. Όπως όταν τα προηγούμενα Χριστούγεννα οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα για οικογένεια της περιοχής που είχε μεγάλη ανάγκη.

Φέτος γύρω από την 22χρονη εθελόντρια που έχει καταφέρει να συνδυάζει τα μαθήματα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και εργασία ως βοηθός ξυλουργού, συσπειρώνονται τρεις ακόμη δασκάλες χορού και δημιουργείται και ένα ακόμη τμήμα χορού: oriental.

Πρόκειται για τις Ειρήνη Θέου που θα διδάξει oriental, Ματίνα Τσιγκλιτσή που θα διδάξει latin και Αφροδίτη Ντάνιτσα Λέκιτς που θα διδάξει zumba και salsa.

Ηδη ενδιαφέρον για το τμήμα latin για παιδιά με νοητική υστέρηση

Στις 22 Οκτωβρίου ξεκινούν μαθήματα. Η Κοινωνική Σχολή Χορού θα λειτουργήσει με τα εξής τμήματα: Οriental, zumba, salsa cubana, latin ενηλίκων, latin παιδικό και φέτος για πρώτη φορά latin για παιδιά με ελαφριάς μορφής νοητική υστέρηση. Ηδη μάλιστα οι πρώτοι μαθητές του νέου τμήματος έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν μαθήματα χορού.

Οι εγγραφές στα τμήματα θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οσοι δεν προλάβουν μπορούν να κάνουν εγγραφές και κατά τη διάρκεια των τμημάτων, οι ώρες λειτουργίας των οποίων θα ανακοινωθούν μόλις βγει το πρόγραμμα.

Στην Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου μπορούν να γραφτούν παιδιά αλλά και ενήλικες που πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

-Φορολογική έως 5.000€ του 2016

-Κάρτα ΟΑΕΔ

-Βεβαίωση σπουδών

-Βεβαίωση σπουδών αδελφού/ης

-Βεβαίωση θητείας αδερφού

-Αναπηρία 67% και πάνω

-Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

-Διαζευγμένοι γονείς

-Μονογονεϊκή οικογένεια.

Στην περίπτωση που ο μαθητής είναι από άλλη χώρα πρέπει να προσκομίσει και:

-Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου

-Φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής

-Δυο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου