ΤΟΠΙΚΑ

Στο σχολείο μετά από ένα μήνα μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου

στο-σχολείο-μετά-από-ένα-μήνα-μαθητές-τ-735707

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η επίλυση του προβλήματος της καθημερινής μετακίνησης μαθητών σε αναπηρικά αμαξίδια από το σπίτι τους προς το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, όπου παρακολουθούν μαθήματα. Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βρέθηκε λύση για τη μετακίνηση των μαθητών που θα γίνεται με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, εφόσον η νέα διοίκηση υπογράψει τη σύμβαση.

Οι μαθητές αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να ξεκινήσουν επιτέλους να πηγαίνουν σχολείο. Πρόκειται για πέντε μαθητές σε αναπηρικά αμαξίδια που ακόμη και σήμερα παραμένουν στο σπίτι μακριά από το σχολείο και τα μαθήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών όμως, σε καμία περίπτωση δεν απομακρύνει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρίες από το στόχο της απόκτησης ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου 24 θέσεων που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρίες όχι μόνο κατά την μετάβασή τους στο σχολείο και την επιστροφή στο σπίτι αλλά και για τη μετακίνησή τους στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου σε δράσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τρίτη έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρίες τη στήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και της Ενωσης Γονέων Βόλου, καμπάνια με σύνθημα «Μετακίνηση για ένταξη» με στόχο τη συγκέντρωση ποσού 65.000 ευρώ προκειμένου να αγοραστεί το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο.

Με το λεωφορείο η πρόσβαση θα είναι εύκολη και αυτόνομη σε όλες τις εξωτερικές δράσεις του σχολείου και θα επιτρέψει στους μαθητές να βγουν στην πόλη που είναι και το ζητούμενο της ένταξης.

Για την ενίσχυση του σκοπού έχει ανοίξει πλατφόρμα στο give&fund όπου ξεκίνησαν ήδη να γίνονται οι πρώτες καταθέσεις. «Θορυβήθηκε ευχάριστα η πόλη. Πολλοί ήρθαν σε επαφή με τον σύλλογο και ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη του στόχου – ονείρου», σχολίασε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:
– Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096.

– Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou.

– Κατάθεση μέσω PayPal ([email protected])
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096.

– Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων.

Τις δράσεις του σχολείου μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί:
1. Στην ιστοσελίδα του σχολείου http://eeeek-volou.mag.sch.gr/.
2. Στη σελίδα του σχολείου στο fb (Εεεεκ Βολου) https://www.facebook.com/profile.php?id=100023855828630.
Τηλ. επικοινωνίας Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου 24210 81961 (Γρηγορίου Φωτεινή).
E-mail: [email protected].

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου