ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιοι των Πανελληνίων… ακόμη περιμένουν αποτελέσματα

υποψήφιοι-των-πανελληνίων-ακόμη-περ-735729

Πέρασε και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και ακόμη δεν γνωρίζουν σε ποια Σχολή ή πόλη πέτυχαν

Ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα εισαγωγής τους στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φετινοί υποψήφιοι με το 5% στη Μαγνησία. Πρόκειται για υποψηφίους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν δικαίωμα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με ποσοστό 5% επί των θέσεων και βάσει του βαθμού του απολυτηρίου τους. Οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια έχουν ολοκληρωθεί, τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, όμως οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι ακόμη περιμένουν…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εως και χθες το μεσημέρι από το Υπουργείο Παιδείας δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των πανελλαδικών για τους υποψηφίους με το 5%. Πέρυσι στις αρχές Οκτωβρίου οι υποψήφιοι που έκαναν χρήση του Νόμου γνώριζαν σε ποια Σχολή και ποια πόλη περνούν και οι οικογένειες μπορούσαν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Φέτος πλησιάζουν μέσα Οκτωβρίου και ακόμη οικογένειες και υποψήφιοι είναι στον «αέρα». Η αγωνία κορυφώνεται για αρκετούς υποψηφίους από τον νομό που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. «Δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού», διαμαρτυρήθηκε χθες γονιός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Για τους υποψηφίους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεν τους κρατά απλώς σε αγωνία. Θα πρέπει μαζί με τους γονείς τους να μεταβούν στην πόλη που πέρασαν και να αναζητήσουν σπίτι όταν τα περισσότερα θα είναι ήδη νοικιασμένα από άλλους φοιτητές. «Πού θα βρουν να μείνουν;», ρωτούσε με αγωνία γονέας.

Επιπλέον ειδικά για τα παιδιά με προβλήματα υγείας θα πρέπει να υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής. «Αυτός ο χρόνος δεν θα υπάρχει. Γιατί και οι γονείς έχουν τον επαγγελματικό τους προγραμματισμό», σημειώνει μητέρα υποψηφίου.

Επιπλέον τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια έχουν ήδη ξεκινήσει και οι νέοι φοιτητές θα βρεθούν σε ένα καινούριο περιβάλλον εφόσον έχει ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά.

Στη Μαγνησία αρκετές είναι οι περιπτώσεις υποψηφίων που βρίσκονται σε βασανιστική αναμονή. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν δεν δίνουν πανελλαδικές, αλλά πιστοποιούν την πάθησή τους σε δημόσιο Νοσοκομείο, εντάσσονται σε συγκεκριμένη κατηγορία, κάνουν τις αιτήσεις τους και με τον βαθμό του απολυτηρίου τους περνούν σε κάποια από τις Σχολές που έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους, το οποίο συμπλήρωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου