ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση στα δημοτικά τέλη ανακοινώνει ο Δήμος Βόλου

μείωση-στα-δημοτικά-τέλη-ανακοινώνει-735827

Νέα, τρίτη κατά σειρά, μείωση των δημοτικών τελών πρόκειται να ισχύσει από το 2019. Τις μειώσεις ανά κατηγορία δημοτικών τελών θα ανακοινώσει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει μεθαύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι.

Ο κ. Μπέος θα ανακοινώσει το ποσοστό των μειώσεων ανά κατηγορία δημοτικών τελών και στη συνέχεια το Σώμα θα κληθεί να ψηφίσει τα νέα τέλη σε καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό, κοιμητηρίων, κοινόχρηστων χώρων, διαφήμισης αλλά και για τον δημοτικό φόρο.

Για την τρέχουσα χρονιά τα δημοτικά τέλη και ο δημοτικός φόρος είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 500.000 ευρώ ελάφρυνση στις τσέπες των δημοτών.

Πέρυσι είχε αποφασιστεί η δεύτερη φάση μειώσεων σε τέλη και φόρο στο πλαίσιο της άρσης των αδικιών που συντελέστηκαν με τη συνένωση των πρώην Δήμων στον ενιαίο δήμο Βόλου, κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Οι μειώσεις θα ολοκληρωθούν με την τρίτη και τελευταία φάση το 2019.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί διαγωνισμός για την επισκευή της στέγης του κτιρίου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ν. Ιωνίας και διαγωνισμός για τη βελτίωση των υποδομών των σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του δήμου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου