ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τη δαπάνη προβολής των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

αντιδράσεις-για-τη-δαπάνη-προβολής-τω-741232

Ποσό 74.400 ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος Βόλου για την προβολή των γιορτινών εκδηλώσεων την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος να καταστεί και φέτος ο Βόλος γιορτινός προορισμός με επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφτεί με ιδιώτη είναι οι υπηρεσίες για την προβολή, επικοινωνία, διαφήμιση ως τουριστικού προορισμού της πόλης του Βόλου, μέσω των εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων 2018 και Πρωτοχρονιάς 2019. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία site, διαχείριση S/M και digital marketing campaigns για τοπικές και πανελλήνιες δράσεις δημοσιότητας. Outdoor Βόλος, πανελλήνια TV, τοπική TV, δημιουργικό ενεργειών.

Την αντίθεσή του στο ποσό που πρόκειται να δαπανήσει η δημοτική αρχή εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Θοδ. Τσαλούχας υπογραμμίζοντας ότι χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όπου έπεσαν σοβάδες. Αντίθετος δήλωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου», Τέλης Δουλόπουλος υποστηρίζοντας ότι η δαπάνη είναι μεγάλη και ότι θα μπορούσε να ικανοποιηθεί αίτημα γονέων μαθητών με αναπηρίες για τη μετακίνησή τους στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου.

«Η μεταφορά των παιδιών είναι υποχρέωση της Περιφέρειας κι όχι δική μας. Εμείς κάθε χρόνο καλύπτουμε τις ανάγκες που είναι υποχρέωση της Περιφέρειας σε ανθρώπινο επίπεδο», παρενέβη ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο οποίος υπερασπίστηκε τη δαπάνη για την προβολή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων τονίζοντας ότι όλα γίνονται με αγώνα, μεράκι και προσπάθεια. «Κάποτε τα Χριστούγεννα οι Βολιώτες έφευγαν από την πόλη για τις γιορτές. Και τώρα όχι μόνο δεν φεύγουν, αλλά επιπλέον η πόλη μας έχει γίνει γιορτινός προορισμός. Και αυτό οφείλετε να το αναγνωρίσετε», είπε ο κ. Μπέος.

Ο κ. Δουλόπουλος υποστήριξε ότι υπήρχε παράδοση κι από προηγούμενες δημοτικές αρχές σε επίπεδο υποδομών για να καταστεί ο Βόλος τουριστικός προορισμός. «Αν εσείς κάνατε περισσότερα θα κριθείτε», είπε απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή.

«Εμάς εάν οι πολίτες δεν μας επιλέξουν θα πάρουμε το καπελάκι μας και θα φύγουμε. Δεν θα περιφερόμαστε όπως οι υπόλοιποι», απάντησε ο κ. Μπέος.

«Η προβολή της πόλης μας έχει αλλάξει. Θέλουμε το καλό της, ανεξαρτήτως ποιος το κάνει», είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας ψηφίζοντας θετικά.

«Κύριε Δουλόπουλε συγκρίνεται το έργο αυτής της δημοτικής αρχής στον τομέα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων; Ούτε στο ένα εκατοστό δεν είχε γίνει κάτι παρόμοιο από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ηδη με εμένα επικοινώνησαν πέντε οικογένειες από την Κρήτη για να έρθουν τα Χριστούγεννα στον Βόλο. Η πόλη μας έχει γίνει προορισμός», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Τάσος Μπατζιάκας.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Εξάλλου, από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή καταγγελία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με αναπηρίες για τον αποκλεισμό μαθητών από την πρόσβαση στο σχολείο, επειδή η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ δεν διαθέτει τα λεωφορεία της για τη μεταφορά τους και μετά την απάντηση που έδωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση:

«Δυστυχώς οι χειρότεροι μας φόβοι ότι ακόμα και αυτή την αναπηρία των παιδιών με αναπηρία, που όλοι θεωρούμε δικά μας και για τα οποία αισθανόμαστε ιερό το καθήκον να βοηθούμε σε κάθε περίπτωση, ορισμένοι επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν για να χτίσουν «πολιτική» καριέρα (!!!) ή να προωθήσουν διάφορα άλλου είδους συμφέροντα, αποδείχτηκαν βάσιμοι.

Κατά τη σημερινή (χθεσινή) σύσκεψη στα γραφεία της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ συνειδητοποιήσαμε πόσο αδίστακτοι και ανάλγητοι μπορούν να γίνουν κάποιοι άνθρωποι για να προωθήσουν και να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και μάλιστα κατά τρόπο απροκάλυπτο και ανενδοίαστο.

Επειδή αδυνατούμε να μπούμε σε αυτού του είδους, τις χωρίς αρχές και αξίες, αντιπαραθέσεις, απευθυνόμαστε στην κοινωνία, στους απλούς πολίτες του μόχθου και της καθημερινότητας, και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Δημοτική μας Αρχή ήταν, είναι και θα είναι αλληλέγγυα και υποστηρικτική σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα μάλιστα συμπολίτες και ομάδες, που συνηθίσαμε να χαρακτηρίζουμε ως ευπαθείς, αλλά και να τονίσουμε ότι δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευαισθησία για ευτελείς και ιδιοτελείς τους επιδιώξεις.

Κάθε τέτοια προσπάθεια, που προκαλεί την ευαισθησία μας και απευθύνεται σε ταπεινά ένστικτά, θα μας βρίσκει αντίθετους, καθώς παραμένουμε προσηλωμένοι στην υπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας και του πολίτη, αδιαφορώντας γι αυτό πού οι σκοτινές δυνάμεις της διαπλοκής χαρακτήρισαν ως πολιτικό κόστος, παραμερίζοντας τον άνθρωπο και υπηρετώντας το σαν μέσο για την επιβίωσή τους σε βάρος του συνόλου».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου