ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα ασφάλειας μαθητών στο 1ο Δημοτικό Βόλου

ζήτημα-ασφάλειας-μαθητών-στο-1ο-δημοτι-741238

Ζήτημα ασφάλειας των παιδιών τους θέτουν γονείς μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Δεν είναι μόνο η είσοδος του σχολείου που έχει καταργηθεί μετά την καταστροφή των κάγκελων της πόρτας εισόδου και εξόδου όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κιγκλιδώματα. Λείπουν επιπλέον και κάγκελα από την περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με γονείς από πέρυσι τον Μάρτιο, οπότε και ΙΧ «εισέβαλε» στην είσοδο του σχολείου στη συμβολή των οδών Γαζή και Βασσάνη, καταστρέφοντας τα κάγκελα, η είσοδος – έξοδος έχει καταργηθεί. Δύο μετακινούμενα εμπόδια έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο και λήφθηκε μέριμνα για την περίφραξη του ανοιχτού σημείου λίγο πιο μέσα στο προαύλιο ώστε να μην έχουν πρόσβαση οι μαθητές στον δρόμο.

Από πέρυσι, το σχολείο έχει στείλει αιτήματα στις τεχνικές υπηρεσίες και τις σχολικές επιτροπές για την αποκατάσταση του προβλήματος. Το σχολείο επανήλθε και στις 21 Ιουνίου με πλήρη λίστα για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ανάμεσα στις οποίες και η αποκατάσταση της εισόδου, αλλά και της καγκελόφραχτης περίφραξης του συγκροτήματος.

«Ακόμη περιμένουμε…» λένε γονείς που όπως καταγγέλλουν τα κάγκελα στο προαύλιο είναι σάπια, κάποια λείπουν και είναι θέμα χρόνου πότε ένα παιδί θα περάσει μέσα από αυτά με κίνδυνο να πεταχτεί στον δρόμο.

Οι γονείς ζητούν άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που συστεγάζεται με το 25ο Δημοτικό Σχολείο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου