ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο Καρτάλειο από τον ΕΦΚΑ

λύση-στο-καρτάλειο-από-τον-εφκα-743737

Πιο κοντά από ποτέ στη λύση του χρονίζοντος προβλήματος της συγκατοίκησης στο Καρτάλειο Διδακτήριο Βόλου, τεσσάρων σχολικών μονάδων, φαίνεται να βρίσκεται τοπική κοινωνία και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μεγάλο «αγκάθι» στην επίλυση του διδακτηριακού προβλήματος, που ταλανίζει επί χρόνια την πόλη αποτελούσε το οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ για το οποίο όπως φαίνεται ξεκινά η διαδικασία της ανταλλαγής με οικόπεδο του Δήμου Βόλου στις βόρειες συνοικίες. Η απόκτηση από τον Δήμο Βόλου του οικοπέδου του ΕΦΚΑ θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος πίσω από το κτίριο Αποστόλου στο οποίο προορίζεται να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η τοπική κοινωνία ζητούσε το οικόπεδο του ΕΦΚΑ με ανταλλαγή επί χρόνια, προκειμένου να δρομολογήσει λύση για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία που συστεγάζονται στο Καρτάλειο Διδακτήριο (1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο ΕΠΑΛ Βόλου και 1ο Ε.Κ. Βόλου). Πολλές φορές βρήκε τις πόρτες του ΙΚΑ κλειστές για το ενδεχόμενο ανταλλαγής. Πέρυσι τον Νοέμβριο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έγινε μία ακόμη προσπάθεια σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου…

Χθες, ο ΕΦΚΑ έστειλε έγγραφο στον Δήμο Βόλου το οποίο κοινοποιείται και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την έναρξη των διαδικασιών ανταλλαγής του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ με άλλο στα βόρεια προάστια του Βόλου: «Με λίγη προσπάθεια σε λίγο καιρό μπορεί να έχουμε ένα σχολείο στολίδι στο κέντρο του Βόλου για το 5ο Γυμνάσιο Βόλου», σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Το σχέδιο προβλέπει την ανέγερση σχολικού κτιρίου από τον δήμο πίσω από το κτίριο Αποστόλου, με δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια και ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου με το οποίο θα συνδεθεί η νέα πτέρυγα προκειμένου εκεί να λειτουργήσει βιβλιοθήκη αλλά και γραφεία καθηγητών. Μόλις το κτίριο ολοκληρωθεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, αναμένεται να αποκτήσει δικό του «κεραμίδι» και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου να λειτουργεί εξ ολοκλήρου στο Καρτάλειο, χωρίς οι μαθητές να χρειάζεται να μετακινούνται από κτίριο σε κτίριο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου