ΤΟΠΙΚΑ

Νέες αποχωρήσεις από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

νέες-αποχωρήσεις-από-το-δημοτικό-συμβ-745794

Παρουσία μόνο της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Θεολόγου Διαμαντένια διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου από την οποία αποχώρησαν για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς, η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης, εναντίον των οποίων ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε επίθεση για τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στην συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητούνταν η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. Τότε περίπου 20 άτομα είχαν ανέβει με άγριες προθέσεις στην έδρα όπου έπεσε άγριο ξύλο, ξηλώθηκαν μικρόφωνα και εκτοξεύτηκαν κουδούνια.

Δεδομένου ότι στην προηγούμενη από τη χθεσινή συνεδρίαση οι δύο παρατάξεις «Δρόμοι Συνεργασίας» και «Επιλογή Ευθύνη» καθώς και έξι ανεξάρτητοι δεν συμμετείχαν ως πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας για τα έκτροπα και αποδίδοντας ευθύνη στη δημοτική αρχή για όσα απαράδεκτα συνέβησαν, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, προχώρησε σε δήλωση καταγγελία εναντίον των κ.κ. Μ. Πατσιαντά, Νατάσσας Οικονόμου και Ιάσονα Αποστολάκη.

«Πριν 25 ημέρες έγινε η μεγαλύτερη αλητεία όχι μόνο στον Βόλο, ίσως σε όλη την Ελλάδα. Κάποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Για την αντίκρουση της επίθεσης που δέχθηκε ο κ. Μουλάς από κοπρίτες εμφανίστηκαν μόνο ο κ. Μιτζικός, η κ. Κότογλου και δύο- τρεις πολίτες, ένας εκ των οποίων είναι μικροπωλητής στις λαϊκές αγορές. Αυτοί πήγαν να σταματήσουν την ανήθικη επίθεση. Η μεγαλύτερη όμως ξεφτίλα ήταν από τους ξεπερασμένους ξεφτίλες της πολιτικής. Αυτοί αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων μιλούσαν για μπράβους όταν όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες τους διαψεύδουν. Κάθε μέρα εκτίθεστε. Προσπαθήσατε να το καλύψετε αντί να το καταδικάσετε. Και για τη δήλωση που κάνατε στο δημοτικό συμβούλιο κατατίθεται ήδη μήνυση, Ντρέπομαι που συνυπάρχω μαζί σας. Είναι ντροπή σας που δεν είχατε το πολιτικό ανάστημα να καταδικάσετε τα έκτροπα. Πήγατε να κάνετε το άσπρο, μαύρο», είπε απευθυνόμενος προς τους τρεις.

Νωρίτερα αναφερόμενους σε εκείνους που ανέβηκαν στην έδρα και προκάλεσαν τα επεισόδια έστειλε μήνυμα: «Οι αγώνες πρέπει να γίνονται απέναντι σε όσους έχουν την εξουσία και νομοθετούν. Να μείνουν στα αβγά τους γιατί αλλιώς την επόμενη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, στο πλαίσιο της νομιμότητας βεβαίως».

Στα λεγόμενα του Δημάρχου αντέδρασε ο κ. Πατσιαντάς που ζήτησε τον λόγο. «Υπάρχει και αντίλογος στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του δημάρχου. Θα πρέπει να ντρέπεσαι», είπε ο κ. Πατσιαντάς και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Μουλά, τον κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας. Ο κ. Πατσιαντάς αποχώρησε πρώτος από τη συνεδρίαση.

Το λόγο ζήτησε στη συνέχεια η κ. Οικονόμου. «Δικαιούμαι να πάρω το λόγο ως επικεφαλής παράταξης. Οταν τοποθετείται ο δήμαρχος, οι επικεφαλής έχουν τον λόγο», είπε με τον κ. Μουλά να απαντά: «αυτά έχουν ξεκαθαρίσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου προσφύγατε. Να ψάξετε στον κανονισμό». «Παραπλανείτε το σώμα. Η προσφυγή δεν έγινε γι’ αυτό αλλά γι’ άλλο λόγο. Οταν δεν δίνετε τον λόγο, δείχνει φόβο», είπε αποχωρώντας και η ίδια μαζί με τον Ιάσονα Αποστολάκη.

Σε λειτουργία μπαίνουν οι κάμερες

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Βόλου απάντησε και για τις κάμερες που τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους του δημαρχείου Βόλου. Για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση η παράταξη της ΛΑΣ μιλώντας για παραβίαση της εργασιακής ζωής των εργαζομένων.

«Η ιδιωτική ζωή του καθενός είναι στο σπίτι του και η εργασιακή του ζωή στο γραφείο του. Κάμερες δεν μπήκαν στα γραφεία αλλά μόνο στους διαδρόμους του Δημαρχείου που και πάλι δεν λειτουργούν εδώ και ενάμιση μήνα. Επειδή χρειάζεται ειδική άδεια έχουν κάνει αίτημα και εντός της εβδομάδας θα εξασφαλίσουμε την άδεια για να τεθούν σε λειτουργία. Ετσι κρίναμε έτσι κάναμε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται…», είπε ο κ. Μπέος.

Ενταση

Ενταση μικρής διάρκειας επικράτησε όταν ο κ. Διαμαντένιας έψεξε τη δημοτική αρχή για το κόστος της απευθείας ανάθεσης προκειμένου να καθαριστεί οικόπεδο ενάμιση στρέμματος στη Ν. Αγχίαλο έναντι 2.500 ευρώ. «Εσύ θα έδινες αυτό το ποσό;», ρώτησε απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, ο οποίος του εξήγησε ότι οι εργασίες προσδιορίζονται από την υπηρεσία και οι αναθέσεις γίνονται κατόπιν έρευνας αγοράς.

Ο κ. Διαμαντένιας άφηνε επίσης υπονοούμενα για το πού απόρριψε τα σκουπίδια ο εργολάβος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου