ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σύγχρονες «αμαζόνες» στο Πήλιο

σύγχρονες-αμαζόνες-στο-πήλιο-747847

Σε δύο τροχούς κατέφθασαν χθες στο Πήλιο 26 σύγχρονες «αμαζόνες» από τη Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα, που συμμετέχουν στο 1st Women Ride που γίνεται πανελλαδικά και στο οποίο θα συνδυαστεί η εκδρομή με μαθήματα προηγμένης οδήγησης μοτοσικλετών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρώτη μοτοσικλετιστική εκδρομική συνάντηση γυναικών πραγματοποιείται από την Andeli Mototouring ένα πρακτορείο μοτοσικλετιστικού τουρισμού με έδρα στην Αθήνα που εκπροσωπείται από την κ. Αντρια Ψωμά και σε συνδιοργάνωση με το μοτοσικλετιστικό γκρουπ γυναικών της Θεσσαλονίκης Ride Me Up.

Είναι η πρώτη τέτοιου είδους εκδρομή που διοργανώνεται στην Ελλάδα και στόχος της είναι σύμφωνα με τον πιστοποιημένο πλοηγό της Andeli Mototouring, Δημήτρη Μαρκόπουλο, να συνδυάσει την εκδρομή και την εκπαίδευση γυναικών αναβατριών μοτοσικλετών σε θέματα προηγμένης οδήγησης προκειμένου να κλείσει η «ψαλίδα» που υφίσταται ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες αναβάτριες μοτοσικλετών. «Συνήθως βλέπουμε τις γυναίκες ως συνεπιβάτες στις μοτοσικλέτες. Αυτό το τριήμερο στο Πήλιο, οι γυναίκες θα βρίσκονται στο τιμόνι», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Το τριήμερο της εκπαιδευτικής εκδρομής ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι από τη Μακρινίτσα, όπου συναντήθηκαν τα δύο γκρουπ, ένα από τη Βόρεια Ελλάδα με 14 αναβάτριες κι ένα από την Αθήνα με 12.

Οι σύγχρονες «αμαζόνες» κατευθύνθηκαν μηχανοκίνητα με πορεία προς τα Χάνια όπου κατέλυσαν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκδρομές σε Τσγκαράδα και Μηλιές, αλλά και επίσκεψη στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα και στις λίμνες Ζερέλια, απ’ όπου τα δύο γκρουπ θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Η ασφάλεια πρώτη προτεραιότητα

Το σημαντικό στο συγκεκριμένο εκδρομικό τριήμερο θα είναι η εκπαίδευση των αναβατριών σε θέματα προηγμένης οδήγησης από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσικλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ», που εδρεύει στον Βόλο. Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα, τα οποία αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ’ αυτό. Αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.

Σύμφωνα με το μέλος του Ινστιτούτου Θωμά Κακαδιάρη, σήμερα, Σάββατο από τις εννέα το πρωί, θα παρουσιαστεί το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Ινστιτούτου. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει βασικές γνώσεις που αφορούν τον ασφαλή αναβάτη, το ατύχημα, τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσικλέτας, το σήκωμά της και κυρίως διδάσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας. «Μετά τη θεωρία, θα βγούμε στον δρόμο» αναφέρει ο κ. Κακαδιάρης για το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης.

Test drive και συγκινήσεις

Οι σύγχρονες «αμαζόνες» θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρίωρο σεμινάριο στο οποίο θα διδάξει ο κ. Μαρκόπουλος και θα περιλαμβάνει θέματα όπως προετοιμασία ταξιδιού με μηχανή, προετοιμασία του αναβάτη και της μοτοσικλέτας, φόρτωση της μηχανής αλλά και μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Στα highlight της συνάντησης θα είναι το test drive σε έντεκα μοντέλα μηχανών μάρκας Honda, Huspvarna, KTM, Bajaj καθώς και η παρουσίαση της Πολυτίμης Κυριακοπούλου της φετινής παγκόσμιας πρωταθλήτριας ράλι, μιας από τις πιο σπουδαίες γυναικείες μορφές στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου