ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό γυμναστήριο στο «Ασυλο» στη Χιλιαδού

ανοιχτό-γυμναστήριο-στο-ασυλο-στη-χ-747997

Σε ανοιχτό γυμναστήριο, όπου από χθες οι πολίτες μπορούν να γυμνάζονται δωρεάν κάθε στιγμή της ημέρας στα διπλά όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί μέσα στο πάρκο κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, έχει μετατραπεί τμήμα του αθλητικού κέντρου στη συνοικία της Χιλιαδούς.

Στον χώρο έχουν τοποθετηθεί οκτώ διπλά όργανα γυμναστικής για την ταυτόχρονη εκγύμναση κάθε φορά 16 ατόμων που μπορούν να ακολουθούν πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης ή απλώς να τα χρησιμοποιούν για διατάσεις.

Τα όργανα τοποθετήθηκαν από προχθές και ήδη από χθες το πρωί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Θανάση Σταυρίδη είναι διαθέσιμα δωρεάν για το κοινό.

Η μετατροπή τμήματος του περιβάλλοντος χώρου του αθλητικού κέντρου Χιλιαδούς σε ανοιχτό γυμναστήριο για τους πολίτες δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών αναβάθμισης του συνόλου του αθλητικού κέντρου Χιλιαδούς. Το έργο του Δήμου που ξεκίνησε αρχές της εβδομάδας είναι προϋπολογισμού 496.000 ευρώ και η προθεσμία παράδοσής του είναι εννέα μήνες.

Στο αθλητικό κέντρο υπάρχουν δύο κτίρια, διάδρομος για τρέξιμο, δύο γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϊ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφτεί στα δύο κτίρια του αθλητικού κέντρου θα εκτελεστούν εργασίες ανακαίνισης των χώρων υγιεινής και διαμόρφωση χώρου υγιεινής ΑμεΑ, διαμόρφωση βοηθητικού χώρου άθλησης στο ημιυπόγειο σε χώρο των αποδυτηρίων, ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των αποδυτηρίων στο ημιυπόγειο, αντικατάσταση των πορτών στις εισόδους και στην αίθουσα αθλητικών δραστηριοτήτων, αντικατάσταση φωτιστικών οροφής και σπασμένων πλακιδίων και μαρμάρων, επισκευή επιχρισμάτων και κιγκλιδωμάτων.

Επιπλέον θα γίνει νέα κατασκευή του διαδρόμου στίβου από συνθετικό δάπεδο. Σήμερα είναι ένας διαμορφωμένος διάδρομος τρεξίματος συνολικού μήκους 440μ. και πλάτους 2μ. – 2,5μ. με δάπεδο από κουρασάνι.

Προτείνεται κατασκευή του νέου διαδρόμου με σταθερό πλάτος 2,5μ. και χάραξη που ακολουθεί την αρχική. Ο διάδρομος- tartan σε όλη του την επιφάνεια θα έχει κλίσεις, κατά μήκος (1 -1,5 -3 – 3,5%) και κατά πλάτος από εσωτερικά προς τα έξω 0,5 -1%. Ανά τακτά διαστήματα προβλέπονται φρεάτια με σχάρες απορροής που θα οδηγούν τα όμβρια νερά εκτός του πάρκου, στο ρείθρο του οδοστρώματος. Επίσης φρεάτια προβλέπονται και κατά μήκος του διαδρόμου. Με τη διαμόρφωση του νέου διαδρόμου – tartan, καταργούνται δυο τμήματα του παλαιού διαδρόμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου