ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος νέας καθυστέρησης του Master Plan για το νερό

κίνδυνος-νέας-καθυστέρησης-του-master-plan-για-749136

Νέα καθυστέρηση στην εκπόνηση του σχεδίου διαχείρισης των υδατικών πόρων του Δήμου Βόλου, από το οποίο εξαρτώνται η πολιτική, αλλά και τα έργα που θα προωθήσει η ΔΕΥΑΜΒ στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης του νερού προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες σε ποσότητα και ποιότητα για τους κατοίκους της περιοχής.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την πρώτη συμπληρωματική σύμβαση που αφορά σε εργασίες μετρήσεων σε πηγές, ρέματα και στις γεωτρήσεις της λίμνης Κάρλας, υποστηρίζοντας ότι για τις εργασίες απαιτείται γεωλόγος.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, η απόρριψη της σύμβασης έγινε γνωστή στην υπηρεσία στις 3 Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΥΑΜΒ αντέδρασε άμεσα καταθέτοντας αίτηση αναστολής επί της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η συζήτηση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για αύριο Παρασκευή και χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ορίστηκε νομικός σύμβουλος για την εκπροσώπηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαευσταθίου, το θέμα είναι κρίσιμο, καθώς αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΜΒ θα ξεκινούσε τις υδρολογικές μετρήσεις. Αν δεν γίνει δεκτή η αίτηση ανάκλησης της απόφασης, η επιχείρηση κινδυνεύει να χάσει την περίοδο των υδρολογικών μετρήσεων για το 2018 και ίσως και για το 2019 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία σύνταξης του Master Plan για το νερό που ήδη έχει περάσει από πολλά «κύματα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017 και μετά από προσφυγή της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, η Επιτροπή του άρθρου 152 είχε ακυρώσει την ανάθεση της μελέτης στον ανάδοχο που επέλεξε η ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η εισήγηση της ΔΕΥΑΜΒ για την αίτηση αναστολής εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στο οποίο συμμετείχαν από την πλευρά των μειοψηφιών ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς και από την πλευρά των εργαζομένων το μέλος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου, κ. Ιωσήφ Παλάντζας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου