ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου με κατανομή αρμοδιοτήτων στους αντιπρυτάνεις

πρώτη-συνεδρίαση-της-συγκλήτου-με-κατ-757572

Ο νέος πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης κατένειμε αρμοδιότητες στους τέσσερις αντιπρυτάνεις – Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου το σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο

Πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τον νέο πρύτανη Ζήση Μαμούρη η χθεσινή. Ο κ. Μαμούρης ανέλαβε το «τιμόνι» του ιδρύματος από την 1η Σεπτεμβρίου και χθες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου κατένειμε αρμοδιότητες στους τέσσερις αντιπρυτάνεις που τον πλαισιώνουν και που όλοι μαζί θα κληθούν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου, αλλά και να θέσουν τους στόχους για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαμούρης, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναλαμβάνει καθήκοντα έρευνας και διά βίου εκπαίδευσης. Ο αντιπρύτανης Χαράλαμπος Μπιλλίνης, καθηγητής πρώτης βαθμίδας του τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναλαμβάνει καθήκοντα οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης. Ο αντιπρύτανης Ιωάννης Θεοδωράκης, καθηγητής πρώτης βαθμίδας του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναλαμβάνει καθήκοντα ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας. Τέλος, ο Στέφανος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναλαμβάνει καθήκοντα ως αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων.

Καλωσορίζοντας τους συγκλητικούς και δίνοντας ευχές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο κ. Μαμούρης ευχαρίστησε τον τέως πρύτανη, Γιώργο Πετράκο, που όπως ανέφερε αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο. Παράλληλα ενημέρωσε το Σώμα για την πορεία του σχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο και την παρουσία του υπουργού Παιδείας στον Βόλο.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σε φάση αναμονής του σχεδίου Νόμου για τη συνένωσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που πάντως αναμένεται μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Θα τεθεί σε δεύτερη φάση δημόσιας διαβούλευσης, πριν εισαχθεί προς ψήφιση από τη Βουλή, με στόχο οι αλλαγές να ισχύσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου