ΤΟΠΙΚΑ

Στην κυκλοφορία ο κόμβος Τελωνείου

στην-κυκλοφορία-ο-κόμβος-τελωνείου-761138

Στην κυκλοφορία δόθηκε χθες το πρωί ο τρίτος κυκλικός κόμβος στο ύψος του Τελωνείου. Μέσω του κόμβου εξυπηρετείται προς το παρόν η κίνηση της Γρηγορίου Λαμπράκη από και προς το κέντρο του Βόλου, όχι όμως και η Αργοναυτών, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με στόχο η κίνηση από την παραλιακή να «κουμπώσει» με τον κόμβο μέσα στις επόμενες 15 με 20 ημέρες.

«Ο κόμβος έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%, τον δίνουμε όμως στην κυκλοφορία προκειμένου να αποσυμφορήσουμε τον κυκλοφοριακό φόρτο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, αλλά όταν γίνονται έργα με στόχο να κάνουμε την πόλη μας σύγχρονη και ευρωπαϊκή, υπάρχει και ταλαιπωρία», είπε από το σημείο των χθεσινών εγκαινίων του νέου κόμβου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η διαμόρφωση του τμήματος από την Αργοναυτών προκειμένου να «κουμπώσει» με τη Λαμπράκη, αλλά και η διαμόρφωση των πεζοδρομίων. Από χθες το πρωί πάντως εξυπηρετείται μέσω του κόμβου η κίνηση στη Λαμπράκη προς την έξοδο της πόλης και προς το κέντρο, αλλά και προς την Παπαδιαμάντη.

Σε δηλώσεις του τόσο από το σημείο των εγκαινίων όσο και αργότερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο, ο κ. Μπέος άφησε αιχμές περί επιχείρησης «σαμποτάζ» του έργου. Κατήγγειλε τον ΟΣΕ σαν «εργαλείο όσων μισούν την πόλη τους και δεν θέλουν να γίνονται έργα» και ότι καθυστέρησε τις εργασίες με το «σήκωμα» γραμμών «που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου». Αφησε αιχμές μάλιστα και για την απόρριψη της συμπληρωματικής σύμβασης για τους κόμβους από το ελεγκτικό συνέδριο, μολονότι η επιπλέον δαπάνη εγκρίθηκε από το τεχνικό συμβούλιο και το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο ίδιος ευχαρίστησε δημοσίως τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, κ. Δέδε για την άψογη συνεργασία και την προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Τέλος υπογράμμισε ότι όλα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν. Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει ο τέταρτος κόμβος στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου, σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, ενώ σύντομα θα εγκαινιαστούν το Βασδέκειο και το Κλειστό Αγριάς. «Τα έργα θα ολοκληρωθούν είτε το θέλουν είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εγκαίνια του κόμβου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχήθηκε το έργο να διευκολύνει την κίνηση στην πόλη για την οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να ευπρεπίζεται και να παραμένει καθαρή. Τόνισε μάλιστα ότι το σημαντικότερο είναι η ενότητα και αλληγορικά πρόσθεσε ότι «αν οδηγούμε όπως ο Χριστός δεν θα έχουμε ατυχήματα».

Συμβολισμοί και απειλές

Την κορδέλα των εγκαινίων ο κ. Μπέος έκοψε έχοντας στο πλευρό του τον Σταύρο Μανθογιάννη παγκόσμιο πρωταθλητή του πόλο. «Τέτοια παιδιά επιλέγουμε να προβάλλουμε ως πρότυπα κι όχι μπαχαλάκηδες και όσους τραμπουκίζουν», είπε.

Το γιορτινό κλίμα των εγκαινίων νωρίτερα επιχειρήθηκε να «σκιαστεί» από καλέσματα που έγιναν μέσω Facebook «πάμε να χαλάσουμε τη φιέστα του Μπέου». Την καταγγελία έκανε ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου. «Σήμερα (σ.σ. χθες), κάποιοι, μέσω του FB καλούσαν τους τραμπούκους να χαλάσουν τη φιέστα του Μπέου. Το μίσος τους δεν έχει τελειωμό. Καμία φιέστα. Εργα κάνουμε. Και τα κάνουμε για την πόλη και τους πολίτες. Εσείς τελειώσατε. Και θα φύγετε από την πόλη. Θα φύγετε επειδή είστε λίγοι σε σχέση με τους πολλούς που βλέπουν και αναγνωρίζουν τα έργα που γίνονται στην πόλη», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου