ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Ψευδές ότι λύματα έπεφταν για ημέρες στον Παγασητικό Κόλπο

δευαμβ-ψευδές-ότι-λύματα-έπεφταν-για-η-761140

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συγκλήθηκε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ υπό τον νέο πρόεδρο Στέργιο Παπαευσταθίου. Ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στη βλάβη του καταθλιπτικού αγωγού που οδηγεί τα λύματα από το αντλιοστάσιο στον βιολογικό.

Όπως επεσήμανε, την πρώτη ημέρα της βλάβης όντως χύθηκε στον Παγασητικό λύμα που προηγουμένως χλωριώθηκε, μέχρι την προσωρινή επιδιόρθωση της βλάβης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ίδιου, στο μεσοδιάστημα και μέχρι προχθές Πέμπτη τα λύματα οδηγούνταν στον βιολογικό όχι στον Παγασητικό μέσω υπερχείλισης. Προχθές Πέμπτη, οπότε και η βλάβη επιδιόρθωθηκε οριστικά, για μερικές ώρες λύματα έπεφταν στον Παγασητικό. «Η διαδικασία της αποκατάστασης κύλησε γρήγορα και οφείλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τον εργολάβο. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και μάλιστα κατά το πρώτο επεισόδιο δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις στο νερό της θάλασσας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οριστική αποκατάσταση ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αποφασίσαμε όμως να την αναβάλλουμε για μία ημέρα, επειδή θα ελλιμενιζόταν κρουαζιερόπλοιο. Πολύ φασαρία για το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου.

Τα λεγόμενα του κ. Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Τάσος Μπατζιάκας, επισημαίνοντας ότι μετά από ενημέρωση που υπήρξε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε η αποκατάσταση του προβλήματος στον αγωγό αποχέτευσης να γίνει μία ημέρα αργότερα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Βάιος Ζεμπέογλου, διέψευσε επίσης ότι το διάστημα μεταξύ των προσωρινής και οριστικής αποκατάστασης λύματα έπεφταν στον Παγασητικό. «Ο κόσμος τηλεφωνούσε ανήσυχος στον βιολογικό και ρωτούσε αν τα λύματα πέφτουν στη θάλασσα. Ισχύει ό,τι είπε ο πρόεδρος», υπογράμμισε ως εργαζόμενος και ο ίδιος στο εργοτάξιο για την αποκατάσταση της βλάβης.

Εγινε επίσης ενημέρωση και για την αποκατάσταση του προβλήματος τροφοδοσίας των υδρευτικών δεξαμενών στις πηγές Ξηράκια, όπου εξαιτίας κεραυνού κάηκε ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα κινηθεί δικαστικά κατά όσων υποστήριξαν ότι επί μέρες χύνονταν ανεπεξέργαστα λύματα στον Παγασητικό λόγω βλάβης στον καταθλιπτικό αγωγό, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους δημότες για το αν μπορούν να κολυμπήσουν στις κοντινές ακτές. «Η ΔΕΥΑΜΒ θα υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές εναντίον των συκοφαντών και λασπολόγων», τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αναφερόμενος στο θέμα.

Αλλαγή σκυτάλης

Νωρίτερα, παίρνοντας και επίσημα τη σκυτάλη της ΔΕΥΑΜΒ στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου υπό την νέα προεδρεία, ο κ. Παπαευσταθίου αναγνώρισε ότι η περίοδος που αναλαμβάνει τη σκυτάλη είναι πολύ δύσκολη και κρίσιμη. «Υπάρχουν τα προβλήματα με τις τράπεζες και την κίνηση των χρημάτων, πιστεύω ότι με τις κινήσεις που έχουμε κάνει ως υπηρεσία θα υπάρχουν ευνοϊκές εξελίξεις».

Το «παρών» έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, ο οποίος παραδίδοντας τη σκυτάλη, ευχαρίστησε κατ’ αρχήν τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τόνισε ότι παρά τα προβλήματα επιχειρήθηκε να γίνει ό,τι καλύτερο για την υπηρεσία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζομένους με τους οποίους μαζί πορευτήκαμε και έχουμε να παρουσιάσουμε ένα μεγάλο έργο σε αυτή τη θητεία. Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της ζωνοποίησης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το αποχετευτικό της Ν. Αγχιάλου βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης, ενώ ξεκίνησε ο δίδυμος αγωγός και άλλα πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα», τόνισε ο κ. Σαββάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου